lamsvlees met aubergine en tomaat
Bahan-bahan;
ingrediënten;
500 gr lamsbout met bot
2 teentjes knoflook
4 groene pepers
1 bosje kruizemunt
1 limoen (sap)
6 eetl olie
6 aardappelen
3 sjalotten
2 aubergines
4 tomaten
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel gula jawa (palmsuiker)
50 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de aardappelen in de schil vrijwel gaar. Snijd de knoflook, de lomboks en de kruizemunt fijn en meng dit met het limoensap. Snijd de lamsbout in 4 stukken en wrijf deze stukken in met het limoenmengsel. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees lichtbruin. Voeg het water toe en stoof het vlees vrijwel gaar. Eventueel nog wat water toevoegen
Snijd de sjalotten, de aubergines, de aardappeln en de tomaten in plakjes. Voeg dit alles samen met het zout, de suiker en de peper bij het vlees en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
ingrediënten;
500 gr lamsbout met bot
2 teentjes knoflook
4 groene pepers
1 bosje kruizemunt
1 limoen (sap)
6 eetl olie
6 aardappelen
3 sjalotten
2 aubergines
4 tomaten
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel gula jawa (palmsuiker)
50 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de aardappelen in de schil vrijwel gaar. Snijd de knoflook, de lomboks en de kruizemunt fijn en meng dit met het limoensap. Snijd de lamsbout in 4 stukken en wrijf deze stukken in met het limoenmengsel. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees lichtbruin. Voeg het water toe en stoof het vlees vrijwel gaar. Eventueel nog wat water toevoegen
Snijd de sjalotten, de aubergines, de aardappeln en de tomaten in plakjes. Voeg dit alles samen met het zout, de suiker en de peper bij het vlees en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.