logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Setopan Kambing
lamsvlees met aubergine en tomaat
Bahan-bahan;
ingrediënten;
500 gr lamsbout met bot
2 teentjes knoflook
4 groene pepers
1 bosje kruizemunt
1 limoen (sap)
6 eetl olie
6 aardappelen
3 sjalotten
2 aubergines
4 tomaten
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel gula jawa (palmsuiker)
50 ml water

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de aardappelen in de schil vrijwel gaar. Snijd de knoflook, de lomboks en de kruizemunt fijn en meng dit met het limoensap. Snijd de lamsbout in 4 stukken en wrijf deze stukken in met het limoenmengsel. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees lichtbruin. Voeg het water toe en stoof het vlees vrijwel gaar. Eventueel nog wat water toevoegen
Snijd de sjalotten, de aubergines, de aardappeln en de tomaten in plakjes. Voeg dit alles samen met het zout, de suiker en de peper bij het vlees en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 66 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397898