Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Semur Kambing Gulung - smoor van lamsgehakt en aardappel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Kambing Gulung
smoor van lamsgehakt en aardappel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsgehakt
1 ei
2 eetl bloen
1 eetl gehakte selderij
3 aardappelen
2 salam blad
600 ml kokosmelk
1 theel zout
2 sjalotjes, klein
1 theel palmsuiker
4 eetl kecap manis
6 rode rawits
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel peper, wit
2 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in partjes. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen goudbruin en gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de sjalotjes fijn.
Meng het gehakt met het ei, de bloem de selderij en 1/2 theel zout en vorm een homogene massa. Rol het op in keukenpapier of alu en stoom het daarna gaar. snijd het daarna in stukken van 1 1/2 cm dikte.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu en de salam toe en bak het voor 4 minuten.
Dan het gehakt, de aardappelen en de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Voeg de kecap, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024358