smoor van lamsgehakt en aardappel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsgehakt
1 ei
2 eetl bloen
1 eetl gehakte selderij
3 aardappelen
2 salam blad
600 ml kokosmelk
1 theel zout
2 sjalotjes, klein
1 theel palmsuiker
4 eetl kecap manis
6 rode rawits
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel peper, wit
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in partjes. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen goudbruin en gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de sjalotjes fijn.
Meng het gehakt met het ei, de bloem de selderij en 1/2 theel zout en vorm een homogene massa. Rol het op in keukenpapier of alu en stoom het daarna gaar. snijd het daarna in stukken van 1 1/2 cm dikte.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu en de salam toe en bak het voor 4 minuten.
Dan het gehakt, de aardappelen en de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Voeg de kecap, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Serveer.