Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Semur Kambing Gulung - smoor van lamsgehakt en aardappel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Kambing Gulung
smoor van lamsgehakt en aardappel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsgehakt
1 ei
2 eetl bloen
1 eetl gehakte selderij
3 aardappelen
2 salam blad
600 ml kokosmelk
1 theel zout
2 sjalotjes, klein
1 theel palmsuiker
4 eetl kecap manis
6 rode rawits
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel peper, wit
2 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in partjes. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen goudbruin en gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de sjalotjes fijn.
Meng het gehakt met het ei, de bloem de selderij en 1/2 theel zout en vorm een homogene massa. Rol het op in keukenpapier of alu en stoom het daarna gaar. snijd het daarna in stukken van 1 1/2 cm dikte.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu en de salam toe en bak het voor 4 minuten.
Dan het gehakt, de aardappelen en de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Voeg de kecap, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 540 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906315