zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Lado Hijau 1 - Sambal van groene lomboks
- Tahu Goreng Kuning - kruidige gebakken tahu
- Gar Doog Mu Hung Le - gekruide ribbetjes / krabbetjes (2 pp)
- Lula Jakarta - in kokosmelk gestoofd gekruid lamsvlees
- Barubik - bananen in kokosmelksaus
- Sayur Bening Udang - pittige friszurige gestoofde garnalen
- Cah Udang Jamur - garnalen met champignons in saus
- Lalap aru - Salade van mungbonen
- Gy Pad Med Mamuang Hinmapan - gebakken kip met cashew nuts
- Pelas tawon - Gekruide honingraat in een pakketje
Semur Kambing Gulung - smoor van lamsgehakt en aardappel


Semur Kambing Gulung
smoor van lamsgehakt en aardappel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsgehakt
1 ei
2 eetl bloen
1 eetl gehakte selderij
3 aardappelen
2 salam blad
600 ml kokosmelk
1 theel zout
2 sjalotjes, klein
1 theel palmsuiker
4 eetl kecap manis
6 rode rawits
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel peper, wit
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in partjes. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen goudbruin en gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de sjalotjes fijn.
Meng het gehakt met het ei, de bloem de selderij en 1/2 theel zout en vorm een homogene massa. Rol het op in keukenpapier of alu en stoom het daarna gaar. snijd het daarna in stukken van 1 1/2 cm dikte.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu en de salam toe en bak het voor 4 minuten.
Dan het gehakt, de aardappelen en de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Voeg de kecap, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Serveer.
smoor van lamsgehakt en aardappel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsgehakt
1 ei
2 eetl bloen
1 eetl gehakte selderij
3 aardappelen
2 salam blad
600 ml kokosmelk
1 theel zout
2 sjalotjes, klein
1 theel palmsuiker
4 eetl kecap manis
6 rode rawits
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel peper, wit
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in partjes. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen goudbruin en gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de sjalotjes fijn.
Meng het gehakt met het ei, de bloem de selderij en 1/2 theel zout en vorm een homogene massa. Rol het op in keukenpapier of alu en stoom het daarna gaar. snijd het daarna in stukken van 1 1/2 cm dikte.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu en de salam toe en bak het voor 4 minuten.
Dan het gehakt, de aardappelen en de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Voeg de kecap, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.