Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Oseng-Oseng Kangkung

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Oseng-Oseng Kangkung
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr. kangkung
1 rode paprika
1 rode lombok
1/4 blok tempe
10 gr. petehbonen
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 salamblaadjes
4 cm laos, gekneusd
1 theel. trassi
1 theel. gula jawa (palmsuiker)
1/2 theel. zout
2 eetl. olie
150 ml water

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kangkung in stukken van 5 cm, de paprika in stukjes van 1 cm breed en de tempe in dobbelsteentjes. Snijd de sjalotten, de knoflook en de ontpitte lombok fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lombok, de laos, de paprika en de trassi voor 3 minuten. Voeg dan de tempe, de salam en de peteh toe en bak dit nog 2 minuten mee. Dan het water toevoegen en nog 5 minuten zachtjes stoven. Vervolgens de kangkung toevoegen en het geheel gaar smoren totdat het vocht is verdampt. De salam en de laos verwijderen voor het serveren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 80 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251948