rundvlees met een friszure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
900 gr rundvlees
4 salamblaadjes
1 theel suiker
2 theel asem
1000 ml water
3 eetl olie
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel, trasi bakar
14 sjalotjes,
9 teentjes knoflook
9 rode lomboks
1 serehstengel
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd vervolgens het vlees in kleine stukjes en meng dit door de boemboe sam met de suiker het de salam. Laat dit 30 minuten marineren.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin voor 6 minten. Voeg dan de asem, het zout en het water toe en laat het vlees sudderen totdat het gaar is (2 uur)
ingrediënten:
900 gr rundvlees
4 salamblaadjes
1 theel suiker
2 theel asem
1000 ml water
3 eetl olie
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel, trasi bakar
14 sjalotjes,
9 teentjes knoflook
9 rode lomboks
1 serehstengel
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd vervolgens het vlees in kleine stukjes en meng dit door de boemboe sam met de suiker het de salam. Laat dit 30 minuten marineren.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin voor 6 minten. Voeg dan de asem, het zout en het water toe en laat het vlees sudderen totdat het gaar is (2 uur)