1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Connie 4 days ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 3 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 3 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 3 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Betawi
Kip in kecapsaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
300 gr kipfilet
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
100 gr bloem
1 theel, witte peper
zout naar smaak
olie
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
7 eetl. kecap manis
1 eetl. limoen/citroensap

Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
7 rawits
2 theel, trasi
2 theel, ketumbar

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de knoflook fijn en snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf het vlees eerst in met de knoflook. Meng de bloem met het zout en peper en wentel het vlees erdoor.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 5 minuten goudbruin. Schep de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg de boemboe toe en bak dit 2 minuten mee. Dan de suiker en de kecap toevoegen en laat dit sudderen totdat zich een wat dikke suas gevormd heeft. Dan de kip en het citroensap toevoegen en vervolgens serveren.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35877645