Recente reacties

Shaun 3 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Ayam Betawi - Kip in kecapsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Betawi
Kip in kecapsaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
300 gr kipfilet
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
100 gr bloem
1 theel, witte peper
zout naar smaak
olie
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
7 eetl. kecap manis
1 eetl. limoen/citroensap

Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
7 rawits
2 theel, trasi
2 theel, ketumbar

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de knoflook fijn en snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf het vlees eerst in met de knoflook. Meng de bloem met het zout en peper en wentel het vlees erdoor.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 5 minuten goudbruin. Schep de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg de boemboe toe en bak dit 2 minuten mee. Dan de suiker en de kecap toevoegen en laat dit sudderen totdat zich een wat dikke suas gevormd heeft. Dan de kip en het citroensap toevoegen en vervolgens serveren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41184771