banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Ayam Betawi - Kip in kecapsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Betawi
Kip in kecapsaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
300 gr kipfilet
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
100 gr bloem
1 theel, witte peper
zout naar smaak
olie
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
7 eetl. kecap manis
1 eetl. limoen/citroensap

Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
7 rawits
2 theel, trasi
2 theel, ketumbar

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de knoflook fijn en snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf het vlees eerst in met de knoflook. Meng de bloem met het zout en peper en wentel het vlees erdoor.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 5 minuten goudbruin. Schep de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg de boemboe toe en bak dit 2 minuten mee. Dan de suiker en de kecap toevoegen en laat dit sudderen totdat zich een wat dikke suas gevormd heeft. Dan de kip en het citroensap toevoegen en vervolgens serveren.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38740855