banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam Betawi - Kip in kecapsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Betawi
Kip in kecapsaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
300 gr kipfilet
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
100 gr bloem
1 theel, witte peper
zout naar smaak
olie
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
7 eetl. kecap manis
1 eetl. limoen/citroensap

Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
7 rawits
2 theel, trasi
2 theel, ketumbar

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de knoflook fijn en snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf het vlees eerst in met de knoflook. Meng de bloem met het zout en peper en wentel het vlees erdoor.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 5 minuten goudbruin. Schep de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg de boemboe toe en bak dit 2 minuten mee. Dan de suiker en de kecap toevoegen en laat dit sudderen totdat zich een wat dikke suas gevormd heeft. Dan de kip en het citroensap toevoegen en vervolgens serveren.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 147 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40580483