Chun Juan - 春卷
Chinese lumpia's
Ingrediënten:
15 lumpia vellen
olie
Ingrediënten vulling:
200 gr varkensgehakt
125 gr garnalen
120 gr wortel
125 gr tauge
100 gr Chinese bieslook / knoflookbieslook
6 shiitake paddenstoelen
2 lente-ui
100 gr suun, geweekt
2 eieren
2 eetl oestersaus
1 theel sesamolie
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
Bereiding:
Ontdooi de lumpia vellen. Pel de garnalen en hak deze fijn. Snijd de wortel julliene of rasp deze. Snijd de bieslook in stukjes. Snijd de shiitake in zeer dunne plakjes/stukjes. Hak de lente-ui fijn. Snijd de suun in stukjes.
Meng het gehakt met de garnalen, de wortel, de tauge, de bieslook de paddenstoelen, de lente-ui, de suun en 1 ei. <eng de oestersaus met de sesamolie, het zouty, de palmsuiker en de peper. Meng dit dan met het gehaktmengsel.
Leg 3 eetl van het mengsel in een rechthoek op 1 vel en vouw en rol het dicht als een pakketje en plak de flap dicht met het eigeel.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de lumpia goudbruin. Schep het uit de pan en laat het uitlekken. Serveer het met een dipsaus.
Dipsaus:
2 eetl witte rijstazijn
1 theel lichte sojasaus
1/2 theel palsmuiker
1 teentje knoflook
1 rode lombok
Bereiding:
Hak de knoflook en de lombok fijn en meng de overige ingrediënten erdoor.
Zoeken
Laatst gelezen
- Udang Petai Balado - pittig gebakken garnalen
- Nuea Paad Prig - vlees met pepers
- Neua Pad Prik - gebakken gemarineerd rundvlees met chilis
- Neur Pad Num Mun Hoy - Rundvlees in oestersaus
- Neua Daet Diao - zon gedroogde gebakken reepjes rundvlees
- Mu Yang Takrai - spare ribs met citroengras
- Mu Sam Chun Pad Puk - roerbak van varkensvlees/bacon met kool
- Mu Dad Diew - gebakken gedroogd varkensvlees met sesame zaad
- Moo Brio Wan - varkensvlees in een zoetzure saus
- Look Chin Mu Tod - gefrituurde varkensgehakt balletjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...