Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 21 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Chun Juan - 春卷 - Chinese lumpia's

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Chun Juan - 春卷
Chinese lumpia's

Ingrediënten:
15 lumpia vellen
olie

Ingrediënten vulling:
200 gr varkensgehakt
125 gr garnalen
120 gr wortel
125 gr tauge
100 gr Chinese bieslook / knoflookbieslook
6 shiitake paddenstoelen
2 lente-ui
100 gr suun, geweekt
2 eieren
2 eetl oestersaus
1 theel sesamolie
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper

Bereiding:
Ontdooi de lumpia vellen. Pel de garnalen en hak deze fijn. Snijd de wortel julliene of rasp deze. Snijd de bieslook in stukjes. Snijd de shiitake in zeer dunne plakjes/stukjes. Hak de lente-ui fijn. Snijd de suun in stukjes.
Meng het gehakt met de garnalen, de wortel, de tauge, de bieslook de paddenstoelen, de lente-ui, de suun en 1 ei. <eng de oestersaus met de sesamolie, het zouty, de palmsuiker en de peper. Meng dit dan met het gehaktmengsel.
Leg 3 eetl van het mengsel in een rechthoek op 1 vel en vouw en rol het dicht als een pakketje en plak de flap dicht met het eigeel.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de lumpia goudbruin. Schep het uit de pan en laat het uitlekken. Serveer het met een dipsaus.

Dipsaus:
2 eetl witte rijstazijn
1 theel lichte sojasaus
1/2 theel palsmuiker
1 teentje knoflook
1 rode lombok

Bereiding:
Hak de knoflook en de lombok fijn en meng de overige ingrediënten erdoor.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 49 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41465243