Recente Reacties

Chun Juan - 春卷
Chinese lumpia's

Ingrediënten:
15 lumpia vellen
olie

Ingrediënten vulling:
200 gr varkensgehakt
125 gr garnalen
120 gr wortel
125 gr tauge
100 gr Chinese bieslook / knoflookbieslook
6 shiitake paddenstoelen
2 lente-ui
100 gr suun, geweekt
2 eieren
2 eetl oestersaus
1 theel sesamolie
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper

Bereiding:
Ontdooi de lumpia vellen. Pel de garnalen en hak deze fijn. Snijd de wortel julliene of rasp deze. Snijd de bieslook in stukjes. Snijd de shiitake in zeer dunne plakjes/stukjes. Hak de lente-ui fijn. Snijd de suun in stukjes.
Meng het gehakt met de garnalen, de wortel, de tauge, de bieslook de paddenstoelen, de lente-ui, de suun en 1 ei. <eng de oestersaus met de sesamolie, het zouty, de palmsuiker en de peper. Meng dit dan met het gehaktmengsel.
Leg 3 eetl van het mengsel in een rechthoek op 1 vel en vouw en rol het dicht als een pakketje en plak de flap dicht met het eigeel.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de lumpia goudbruin. Schep het uit de pan en laat het uitlekken. Serveer het met een dipsaus.

Dipsaus:
2 eetl witte rijstazijn
1 theel lichte sojasaus
1/2 theel palsmuiker
1 teentje knoflook
1 rode lombok

Bereiding:
Hak de knoflook en de lombok fijn en meng de overige ingrediënten erdoor.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 171 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42587360