zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tumis Selada Air - roerbak van waterkers met kwarteleitjes
- Tumis Sayur Kuah Kecap - roerbak van groenten met worst en kecap
- Dak Gang-jeong - krokante kip nuggets
- Tumis Sayur Campur Kucai - roerbak van gemengde groenten met bieslook
- Tumis Sayur Campur
- Tumis Sayur Buncis Jagung - pittige roerbak van sperziebonen en mais
- Sambal kemang - Sambal van halfrijpe kweepeer
- Tumis Sayur Bumbu Terasi - gebakken groenten in romige saus
- Perkedel Daging sapi - Gehaktballetjes
- Tumis Sayur Bumbu Taoco - geroerbakte groenten met tauco
Chun Juan - 春卷 - Chinese lumpia's


Chun Juan - 春卷
Chinese lumpia's
Ingrediënten:
15 lumpia vellen
olie
Ingrediënten vulling:
200 gr varkensgehakt
125 gr garnalen
120 gr wortel
125 gr tauge
100 gr Chinese bieslook / knoflookbieslook
6 shiitake paddenstoelen
2 lente-ui
100 gr suun, geweekt
2 eieren
2 eetl oestersaus
1 theel sesamolie
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
Bereiding:
Ontdooi de lumpia vellen. Pel de garnalen en hak deze fijn. Snijd de wortel julliene of rasp deze. Snijd de bieslook in stukjes. Snijd de shiitake in zeer dunne plakjes/stukjes. Hak de lente-ui fijn. Snijd de suun in stukjes.
Meng het gehakt met de garnalen, de wortel, de tauge, de bieslook de paddenstoelen, de lente-ui, de suun en 1 ei. <eng de oestersaus met de sesamolie, het zouty, de palmsuiker en de peper. Meng dit dan met het gehaktmengsel.
Leg 3 eetl van het mengsel in een rechthoek op 1 vel en vouw en rol het dicht als een pakketje en plak de flap dicht met het eigeel.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de lumpia goudbruin. Schep het uit de pan en laat het uitlekken. Serveer het met een dipsaus.
Dipsaus:
2 eetl witte rijstazijn
1 theel lichte sojasaus
1/2 theel palsmuiker
1 teentje knoflook
1 rode lombok
Bereiding:
Hak de knoflook en de lombok fijn en meng de overige ingrediënten erdoor.
Chinese lumpia's
Ingrediënten:
15 lumpia vellen
olie
Ingrediënten vulling:
200 gr varkensgehakt
125 gr garnalen
120 gr wortel
125 gr tauge
100 gr Chinese bieslook / knoflookbieslook
6 shiitake paddenstoelen
2 lente-ui
100 gr suun, geweekt
2 eieren
2 eetl oestersaus
1 theel sesamolie
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
Bereiding:
Ontdooi de lumpia vellen. Pel de garnalen en hak deze fijn. Snijd de wortel julliene of rasp deze. Snijd de bieslook in stukjes. Snijd de shiitake in zeer dunne plakjes/stukjes. Hak de lente-ui fijn. Snijd de suun in stukjes.
Meng het gehakt met de garnalen, de wortel, de tauge, de bieslook de paddenstoelen, de lente-ui, de suun en 1 ei. <eng de oestersaus met de sesamolie, het zouty, de palmsuiker en de peper. Meng dit dan met het gehaktmengsel.
Leg 3 eetl van het mengsel in een rechthoek op 1 vel en vouw en rol het dicht als een pakketje en plak de flap dicht met het eigeel.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de lumpia goudbruin. Schep het uit de pan en laat het uitlekken. Serveer het met een dipsaus.
Dipsaus:
2 eetl witte rijstazijn
1 theel lichte sojasaus
1/2 theel palsmuiker
1 teentje knoflook
1 rode lombok
Bereiding:
Hak de knoflook en de lombok fijn en meng de overige ingrediënten erdoor.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.