logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...

Taruang Balado
aubergine met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr terong (aubergine, smal)
3 eetl olie

Bahan-bahan sambal:
ingrediënten:
2 sjalot
6 rode lomboks
1 theel zout
2 kleine tomaten
1 eetl limoensap
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de terong in de lengte doormidden. Verhit in een wok de olie en bak de terong goudbruin. Laat de terong daarna op keukenpapier uitlekken.
Wrijf of maal de sjalloten, de lomboks en het zout fijn tot een pasta. Snijd de tomaten fijn. Verhit in een wok de olie en voeg de pasta toe en bak dit zachtjes voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak dit zachtjes voor 5 minuten. Dan het limoensap erdoor memgen.
Bestrijk de aubergines met de sambal en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 92 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140302