Ayam Lodho
pittig gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
1 theel palmsuiker
1 eetl zout
1 theel peper
1 theel ketumbar
2000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
5 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
12 sjalotjes
12 teentjes knoflook
13 rode rawits
3 rode lomboks
3 kemiri noten
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kip boven een houtskoolvuurtje bruin en snijd het daarna in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de salam, de jeruk purut, de jahe, de laos, de serai, de ketumbar en de peper toe en meng goed. Dan de kip toevoegen en meng goed.
Vervolgens de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het voor 60 minuten en totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Frikadel Goreng- gehaktballetjes
- Jantung Ayam Masak Kecap - kip met kecapsaus
- Acar Campur Mentah - gemengde groenten in het zuur
- Gulai Sapi Padang - curry van rundvlees uit Padang
- Ayam Bawang Kuah Gurih - geurige kip met ui
- Sambal Goreng Peria - pittig gebakken sopropo
- Manu Kinowu - gekruide gebakken kip uit Zuidoost-Sulawesi
- Nasi Goreng Seafood Jawa Timur - gebakken rijst met zeevruchten uit Oost-Java
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...