logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Lodho
pittig gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
1 theel palmsuiker
1 eetl zout
1 theel peper
1 theel ketumbar
2000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
5 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
12 sjalotjes
12 teentjes knoflook
13 rode rawits
3 rode lomboks
3 kemiri noten
2 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kip boven een houtskoolvuurtje bruin en snijd het daarna in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de salam, de jeruk purut, de jahe, de laos, de serai, de ketumbar en de peper toe en meng goed. Dan de kip toevoegen en meng goed.
Vervolgens de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het voor 60 minuten en totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 101 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180287