zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
- Nasi Minyak - heel veel gekruide rijst
- Sambal kenari - Sambal met kenarinoten
- Ayam Belawar - Sumbanese geroosterde kip met kokos
- Ayam Setan - duivelse kip
- Pad Phuj Tong - geroerbakte pompoen
- Ayam masak paprika - Gebakken kip met paprika
- Ayam Kuah Su'un - kippensoep met rijstvermicelli
- Ayam Opor 2 - Kip in kokosmelksaus
Ayam Lembaran - Kip in gekruide santen-saus


Ayam Lembaran
Kip in gekruide santen-saus
Kip in gekruide santen-saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kippenbouten,
zout en suiker naar smaak
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 serehstengel, gekneusd
3 jerukpurut blaadjes.
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 theel. ketumbar
1 theel trassi
3 cm koenir
3 kemirinoten
3 sjalotten
3 cm laos
1 rode lombok
Cara Membuat:
bereiding:
Rooster eerst de kemiri droog in een pan. Wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de sereh, de jerut purut en de dunne kokosmelk toe. Zout en peper naar snaam toevoegen en als de kip bijna gaar is de dikke kokosmelk toevoegen en laten sudderen totdat de kip gaar is.
ingrediënten:
4 kippenbouten,
zout en suiker naar smaak
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 serehstengel, gekneusd
3 jerukpurut blaadjes.
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 theel. ketumbar
1 theel trassi
3 cm koenir
3 kemirinoten
3 sjalotten
3 cm laos
1 rode lombok
Cara Membuat:
bereiding:
Rooster eerst de kemiri droog in een pan. Wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de sereh, de jerut purut en de dunne kokosmelk toe. Zout en peper naar snaam toevoegen en als de kip bijna gaar is de dikke kokosmelk toevoegen en laten sudderen totdat de kip gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.