Kip in gekruide santen-saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kippenbouten,
zout en suiker naar smaak
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 serehstengel, gekneusd
3 jerukpurut blaadjes.
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 theel. ketumbar
1 theel trassi
3 cm koenir
3 kemirinoten
3 sjalotten
3 cm laos
1 rode lombok
Cara Membuat:
bereiding:
Rooster eerst de kemiri droog in een pan. Wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de sereh, de jerut purut en de dunne kokosmelk toe. Zout en peper naar snaam toevoegen en als de kip bijna gaar is de dikke kokosmelk toevoegen en laten sudderen totdat de kip gaar is.
ingrediënten:
4 kippenbouten,
zout en suiker naar smaak
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 serehstengel, gekneusd
3 jerukpurut blaadjes.
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 theel. ketumbar
1 theel trassi
3 cm koenir
3 kemirinoten
3 sjalotten
3 cm laos
1 rode lombok
Cara Membuat:
bereiding:
Rooster eerst de kemiri droog in een pan. Wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de sereh, de jerut purut en de dunne kokosmelk toe. Zout en peper naar snaam toevoegen en als de kip bijna gaar is de dikke kokosmelk toevoegen en laten sudderen totdat de kip gaar is.