1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 5 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam leilem
Kip met koolboomblad
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
1 limoen (sap)
3 bosjes koolboomblad (leilem, verkijgbaar bij een goede toko)
5 eetl. olie
6 jeruk purutblaadjes
110 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 serehstengels (citroengras), gekneusd
1 pandanblad
2 preien
1 takje citroenbasilicum
zout

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 rode lomboks
11 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze stukjes in het het limoensap vermengd met wat zout. Snijd de prei in dunne reepjes en haal de blaadjes van de takjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, de pandan en de kip toe en bak dit 4 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen het het geheel zachtjes 15 minuten laten stoven. De koolboomblad, de citroenbasilicum en de prei toevoegen en dit nog 7 minuten zachtjes laten sudderen. De kip moet gaar zijn en de saus wat dik. voeg desnoods wat heet water toe.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35761092