zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tumis Kangkung Bumbu Kemiri - pittige roerbak van kangkung met kemiri
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Tumis Kangkung Ampela - roerbak van kangkung met kip
- Tumis Kangkung 2 - gekruide spinazie
- Tumis Kangkung - Tumis van waterspinazie
- Base Manis 2 - zoete boemboe 2
- Tumis Kangkung - roerbak van pittige kangkung
- Tumis Kailan Bawang Putih Tabur Wijen - roerbak van kailan met knoflook en sesam
- Filipijnse nasi goreng
- Tumis kacang panjang wortel - gestoofde kouseband met wortel
Ayam leilem - Kip met koolboomblad


Ayam leilem
Kip met koolboomblad
Kip met koolboomblad
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
1 limoen (sap)
3 bosjes koolboomblad (leilem, verkijgbaar bij een goede toko)
5 eetl. olie
6 jeruk purutblaadjes
110 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 serehstengels (citroengras), gekneusd
1 pandanblad
2 preien
1 takje citroenbasilicum
zout
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 rode lomboks
11 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze stukjes in het het limoensap vermengd met wat zout. Snijd de prei in dunne reepjes en haal de blaadjes van de takjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, de pandan en de kip toe en bak dit 4 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen het het geheel zachtjes 15 minuten laten stoven. De koolboomblad, de citroenbasilicum en de prei toevoegen en dit nog 7 minuten zachtjes laten sudderen. De kip moet gaar zijn en de saus wat dik. voeg desnoods wat heet water toe.
Ingredienten:
1 kip
1 limoen (sap)
3 bosjes koolboomblad (leilem, verkijgbaar bij een goede toko)
5 eetl. olie
6 jeruk purutblaadjes
110 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 serehstengels (citroengras), gekneusd
1 pandanblad
2 preien
1 takje citroenbasilicum
zout
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 rode lomboks
11 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze stukjes in het het limoensap vermengd met wat zout. Snijd de prei in dunne reepjes en haal de blaadjes van de takjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, de pandan en de kip toe en bak dit 4 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen het het geheel zachtjes 15 minuten laten stoven. De koolboomblad, de citroenbasilicum en de prei toevoegen en dit nog 7 minuten zachtjes laten sudderen. De kip moet gaar zijn en de saus wat dik. voeg desnoods wat heet water toe.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.