Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Ayam leilem - Kip met koolboomblad

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam leilem
Kip met koolboomblad
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
1 limoen (sap)
3 bosjes koolboomblad (leilem, verkijgbaar bij een goede toko)
5 eetl. olie
6 jeruk purutblaadjes
110 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 serehstengels (citroengras), gekneusd
1 pandanblad
2 preien
1 takje citroenbasilicum
zout

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 rode lomboks
11 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze stukjes in het het limoensap vermengd met wat zout. Snijd de prei in dunne reepjes en haal de blaadjes van de takjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, de pandan en de kip toe en bak dit 4 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen het het geheel zachtjes 15 minuten laten stoven. De koolboomblad, de citroenbasilicum en de prei toevoegen en dit nog 7 minuten zachtjes laten sudderen. De kip moet gaar zijn en de saus wat dik. voeg desnoods wat heet water toe.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 169 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41455479