1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...
cheffie
Selamat Makan
Abon Abon in Joomla Article

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam leilem
Kip met koolboomblad
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
1 limoen (sap)
3 bosjes koolboomblad (leilem, verkijgbaar bij een goede toko)
5 eetl. olie
6 jeruk purutblaadjes
110 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 serehstengels (citroengras), gekneusd
1 pandanblad
2 preien
1 takje citroenbasilicum
zout

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 rode lomboks
11 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze stukjes in het het limoensap vermengd met wat zout. Snijd de prei in dunne reepjes en haal de blaadjes van de takjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, de pandan en de kip toe en bak dit 4 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen het het geheel zachtjes 15 minuten laten stoven. De koolboomblad, de citroenbasilicum en de prei toevoegen en dit nog 7 minuten zachtjes laten sudderen. De kip moet gaar zijn en de saus wat dik. voeg desnoods wat heet water toe.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 63 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34796672