1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 24 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 1 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 3 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam leilem
Kip met koolboomblad
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
1 limoen (sap)
3 bosjes koolboomblad (leilem, verkijgbaar bij een goede toko)
5 eetl. olie
6 jeruk purutblaadjes
110 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 serehstengels (citroengras), gekneusd
1 pandanblad
2 preien
1 takje citroenbasilicum
zout

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 rode lomboks
11 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze stukjes in het het limoensap vermengd met wat zout. Snijd de prei in dunne reepjes en haal de blaadjes van de takjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, de pandan en de kip toe en bak dit 4 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen het het geheel zachtjes 15 minuten laten stoven. De koolboomblad, de citroenbasilicum en de prei toevoegen en dit nog 7 minuten zachtjes laten sudderen. De kip moet gaar zijn en de saus wat dik. voeg desnoods wat heet water toe.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35971891