Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Bombay

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bombay
kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
350 gr. kipfilet
3 eetl. maizena
1 theel. zout
1 theel. sesamolie
1 eetl. lichte Chinese ketjap
1/2 theel. suiker
5 eetl. oliev 2 lente-uitjes , fijngehakt
2 sjalotten, fijngehakt
3 cm gember (jahe/djahé)
2 teentjes knoflook
85 gr peultjes
60 gr rebung ( bamboescheuten )
120 gr cashewnoten , ongezouten
1 eetl hoisinsaus ,
250 ml kippenbouillon (zie recept)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de lenteuitjes fijn, de knoflook in plakjes, de rebeung in reepjes, de gember in plakjes en de kip in blokjes.
Rol de stukjes kip door 1 eetl maizena. Men voor een marinade het zout, de sesamolie, de suiker en de ketjap door elkaar en meng de kip er door hee. Laat dit 30 minuten staan. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en bak hierin de gember, de knoflook en de lente-uitjes voor 2 minuten. Voeg dan de bamboe en de peultjes toe en bak dit nog 3 minuten verder.
Schep de groenten dan uit de pan en voeg nog wat olie toe. Bak hierin de kip rondom bruin en gaar. Voeg dan de groenten weer toe en roer de cashewnoten erdoor. Men de overige maizena met de kippenbouillon en de hoisinsaus en voeg dit bij de kip. Bak dit verder totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 243 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41910834