Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Bombay
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Ayam Bombay
kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
350 gr. kipfilet
3 eetl. maizena
1 theel. zout
1 theel. sesamolie
1 eetl. lichte Chinese ketjap
1/2 theel. suiker
5 eetl. oliev 2 lente-uitjes , fijngehakt
2 sjalotten, fijngehakt
3 cm gember (jahe/djahé)
2 teentjes knoflook
85 gr peultjes
60 gr rebung ( bamboescheuten )
120 gr cashewnoten , ongezouten
1 eetl hoisinsaus ,
250 ml kippenbouillon (zie recept)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de lenteuitjes fijn, de knoflook in plakjes, de rebeung in reepjes, de gember in plakjes en de kip in blokjes.
Rol de stukjes kip door 1 eetl maizena. Men voor een marinade het zout, de sesamolie, de suiker en de ketjap door elkaar en meng de kip er door hee. Laat dit 30 minuten staan. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en bak hierin de gember, de knoflook en de lente-uitjes voor 2 minuten. Voeg dan de bamboe en de peultjes toe en bak dit nog 3 minuten verder.
Schep de groenten dan uit de pan en voeg nog wat olie toe. Bak hierin de kip rondom bruin en gaar. Voeg dan de groenten weer toe en roer de cashewnoten erdoor. Men de overige maizena met de kippenbouillon en de hoisinsaus en voeg dit bij de kip. Bak dit verder totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 253 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40924427