Ayam Budu-budu
gestoofde kip met lente-ui
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 citroen, sap
750 ml water
5 cm jahe
1 eetl asamwater
1 theel peper
1 theel zout
2 lente-ui
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 6 stukken en de lente-ui fijn. Rasp de jahe. Wrijf de kip in met het citroensap en laat dit 20 minuten intrekken. Spoel daarna af.
Verhit in een pan het water en voeg de kip, de jahe, de peper, het zout en het asamwater en kook de kip zachtjes en afgedekt gaar. Schep de lente-ui erdoor en kook t=nog voor 1 minuut. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Iga Bakar Kecap - geroosterde spareribs met kecap
- Pastel Goreng - indische pasteitjes
- Mangut Lele - gebakken vis in pittige romige saus
- Botok Lamtoro Teri Asin - Gestoomd gekruid vis
- Sambal kelapa - Sambal met geraspte kokos
- Semur Telus Isi - gevulde eieren in kecap saus
- Bebek Lada Hitam - gestoofde eend in een pittige pepersaus
- Masubah - pannekoek
- Ayam Kecap - kip in kruidige kecapsaus
- Ayam Bakar Kuah Santan - geroosterde kip in kokosmelksaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...