Ayam Kecap Cabai Hijau
gebakken kip in pittige kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
15 kippenvleugels, geplet
1/2 theel citroensap
1/2 theel zout
1/2 ui
2 cm jahe
3 groene lomboks
3 eetl kecap manis
1 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
300 ml water
2 eetl sesamolie
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de kip met het citroensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip rondom bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de ui fijn en de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan de sesamolie en fruit de bumbu met de ui en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan de kip toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de beide kecaps, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Beetje bij beetje het water toevoegen en bak de kip ondertussen verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bumbu Hijau Ayam Banda - pittig gebakken kip met groene peper
- Sayur djalang Riouw - aubergine met spek
- Babi Masak Kucai - varkensvlees in een gekruide saus
- Khao Phat Prik - pittig gebakken rijst met vlees en garnalen
- Winko Babat
- Sai Grok - thaise barbeque worst
- Rajungan Bumbu Lada Hitam - krab in zwarte pepersaus
- Tahu tempé kerrie
- Asam Laksa - Laksa met vis in een licht zurige bouillon
- Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...