gebakken kip in pittige kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
15 kippenvleugels, geplet
1/2 theel citroensap
1/2 theel zout
1/2 ui
2 cm jahe
3 groene lomboks
3 eetl kecap manis
1 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
300 ml water
2 eetl sesamolie
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de kip met het citroensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip rondom bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de ui fijn en de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan de sesamolie en fruit de bumbu met de ui en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan de kip toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de beide kecaps, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Beetje bij beetje het water toevoegen en bak de kip ondertussen verder gaar.