banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ayam Kecap Cabai Hijau - gebakken kip in pittige kecap saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Kecap Cabai Hijau
gebakken kip in pittige kecap saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
15 kippenvleugels, geplet
1/2 theel citroensap
1/2 theel zout
1/2 ui
2 cm jahe
3 groene lomboks
3 eetl kecap manis
1 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
300 ml water
2 eetl sesamolie
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Marineer de kip met het citroensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip rondom bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de ui fijn en de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan de sesamolie en fruit de bumbu met de ui en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan de kip toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de beide kecaps, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Beetje bij beetje het water toevoegen en bak de kip ondertussen verder gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39530087