banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Udang Jerbung Kalasan
gegrilde gekruide garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr udang jerbung / banana shrimp / gamba's of tijgergarnalen
200 ml kokoswater
1 theel citroensap
1 1/2 theel zout
1 sereh/citroengras
1 cm laos
2 salam blaadjes
1 eetl palsmuiker
100 ml kokosmelk

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
1/6 theel jinten
3 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en marineer deze met het citroensap en 1/2 theel zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de bumbu, de laos, de sereh, de salam, het zout en de palmsuiker en breng aan de kook. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook en haal van het vuur. Voeg de garnalen toe en laat dit enminste 45 minuten marineren.
Rijd de garnalen aan spiesjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje gaan en bruin en besprenkel deze regematig met de marinade tijdens het roosteren.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328352