Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Udang Jerbung Goreng - gebakken grote gekruide garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Jerbung Goreng
gebakken grote gekruide garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr Udang Jerbung / Fenneropenaeus merguiensis / banana prawn
1/2 limoen, sap
1 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
1 kemiri
3 cm kunyit
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de garnalen met het limoensap, het zout en de bumbu en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de garnalen gaar en roodbruin. Serveer
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 143 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930509