Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Udang Ijo - groene garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Ijo
groene garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gamba's / tijgergarnalen
1 theel zout
olie
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
6 groene lomboks
1 eetl limoenesap
1/2 theel palmsuiker
2 jeruk purut blaadjes
1/2 theel peper
1 eetl kecap manis

Cara membuat:
bereiding;
Maak de gamba's schoon. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Meng de gamba's met het zout en laat 10 minuten staan.
Verhit in een pan de olie en bak de gamba's totdat deze van kleur veranderen en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de kecap, de peper en de palmsuiker toe en bak voor 1 minuut. Dan de gamba's toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het limoensap toevoegen en bak de gamba's al roerend gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117497