zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Gore Gore Daging - gekruid rundvlees met zoete aardappel
- Rujak petis
- Siomay - gestoomde gehakt/gernalen balletjes
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Iga Masak Keluak - gestoofde gekruide spareribs
- Balado Teri Kacang - pittig gebakken visjes met pinda's
- Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음 - roerbak van kip met paksoy
- Acar Kuning Bandang Pedas - vis in pittige gele saus
Udang Ijo - groene garnalen


Udang Ijo
groene garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gamba's / tijgergarnalen
1 theel zout
olie
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
6 groene lomboks
1 eetl limoenesap
1/2 theel palmsuiker
2 jeruk purut blaadjes
1/2 theel peper
1 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding;
Maak de gamba's schoon. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Meng de gamba's met het zout en laat 10 minuten staan.
Verhit in een pan de olie en bak de gamba's totdat deze van kleur veranderen en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de kecap, de peper en de palmsuiker toe en bak voor 1 minuut. Dan de gamba's toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het limoensap toevoegen en bak de gamba's al roerend gaar.
groene garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gamba's / tijgergarnalen
1 theel zout
olie
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
6 groene lomboks
1 eetl limoenesap
1/2 theel palmsuiker
2 jeruk purut blaadjes
1/2 theel peper
1 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding;
Maak de gamba's schoon. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Meng de gamba's met het zout en laat 10 minuten staan.
Verhit in een pan de olie en bak de gamba's totdat deze van kleur veranderen en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de kecap, de peper en de palmsuiker toe en bak voor 1 minuut. Dan de gamba's toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het limoensap toevoegen en bak de gamba's al roerend gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.