Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Udang Goutjap

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Udang Goutjap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 grote garnalen (gamba's),
2 sjalotten,
300 ml olie,
4 cm gember (jahe/djahé)
4 eetl. azijn,
3 teentjes knoflook,
2 theel gula jawa (palmsuiker)
tapiocameel
2 tomaten (of blikje puree)
zout en peper naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de garnalen. Laat de garnalen afkoelen en pel dan pas de garnalen.
Voor de saus: verht in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de dun gesneden sjalotten en de knoflook en voeg de gember toe. Dan de in stukjes gesneden tomaat of puree met de azijn en het water toevoegen. Laat dit inkoken. Bind de saus dan met het meel en voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer de garnalen met de warme saus (verwijder wel de gember)
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 37 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068676