Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
4 Comments
Cumi Sumbat Bumbu Pedas - gebakken pittig gekruide inktvis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Cumi Sumbat Bumbu Pedas
gebakken pittig gekruide inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
1 limoen, sap
1 theel zout
4 sjalotjes
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
1 theel asamwater
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 theel ketumbar, geroosterd
3 kemiri noten, geroosterd
1 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken.
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes totdat deze goudbruin zijn geworden. Voeg dan de bumbu, de salam, de serai en de jeruk purut en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan de inktvis, het asamwater en de palmsuiker toe en meng goed.
Bak de inktvis daarna op hoog vuur in 2-3 minuten gaar. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 173 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248443