logo

Recente Reacties

Cumi Sumbat Bumbu Pedas
gebakken pittig gekruide inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
1 limoen, sap
1 theel zout
4 sjalotjes
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
1 theel asamwater
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 theel ketumbar, geroosterd
3 kemiri noten, geroosterd
1 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken.
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes totdat deze goudbruin zijn geworden. Voeg dan de bumbu, de salam, de serai en de jeruk purut en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan de inktvis, het asamwater en de palmsuiker toe en meng goed.
Bak de inktvis daarna op hoog vuur in 2-3 minuten gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 2894 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 45254582