banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon 4 Comments
Cumi Sumbat Bumbu Pedas - gebakken pittig gekruide inktvis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Cumi Sumbat Bumbu Pedas
gebakken pittig gekruide inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
1 limoen, sap
1 theel zout
4 sjalotjes
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
1 theel asamwater
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 theel ketumbar, geroosterd
3 kemiri noten, geroosterd
1 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken.
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes totdat deze goudbruin zijn geworden. Voeg dan de bumbu, de salam, de serai en de jeruk purut en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan de inktvis, het asamwater en de palmsuiker toe en meng goed.
Bak de inktvis daarna op hoog vuur in 2-3 minuten gaar. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 263 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40570138