banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon 4 Comments
Cumi Sumbat Bumbu Pedas - gebakken pittig gekruide inktvis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Cumi Sumbat Bumbu Pedas
gebakken pittig gekruide inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
1 limoen, sap
1 theel zout
4 sjalotjes
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
1 theel asamwater
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 theel ketumbar, geroosterd
3 kemiri noten, geroosterd
1 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken.
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes totdat deze goudbruin zijn geworden. Voeg dan de bumbu, de salam, de serai en de jeruk purut en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan de inktvis, het asamwater en de palmsuiker toe en meng goed.
Bak de inktvis daarna op hoog vuur in 2-3 minuten gaar. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 179 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38357201