logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Cumi Sumbat Pedas
gebakken pittig gekruid en gevulde inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis (6 stuks)
150 gr geraspte kokos
100 gr garnalen, gepeld
1 ei
1 cm kunyit
1 cm jahe
4 teentjes knoflook
1 theel zout
1/2 eetl limoensap
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 rode lomboks
3 rode rawits
2 tomaten
2 theel palmsuiker
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvissen schoon. Hak de garnalen, de kunyit, de jahe en de knoflook zeer fijn. Klop het ei op. Meng de kokos, de garnalen, de het ei, de kunyit, de jahe, de knoflook en het zout en vul hiermee de intkvissen. Zet het uiteinde vast met biteng.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de inktvissen toe en bak deze gaar. Dan het limoensap erdoor mengen en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 304 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421526