Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Cumi Sumbat Pedas - gebakken pittig gekruid en gevulde inktvis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Cumi Sumbat Pedas
gebakken pittig gekruid en gevulde inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis (6 stuks)
150 gr geraspte kokos
100 gr garnalen, gepeld
1 ei
1 cm kunyit
1 cm jahe
4 teentjes knoflook
1 theel zout
1/2 eetl limoensap
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 rode lomboks
3 rode rawits
2 tomaten
2 theel palmsuiker
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvissen schoon. Hak de garnalen, de kunyit, de jahe en de knoflook zeer fijn. Klop het ei op. Meng de kokos, de garnalen, de het ei, de kunyit, de jahe, de knoflook en het zout en vul hiermee de intkvissen. Zet het uiteinde vast met biteng.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de inktvissen toe en bak deze gaar. Dan het limoensap erdoor mengen en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248372