Cumi Sumbat Pedas
gebakken pittig gekruid en gevulde inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis (6 stuks)
150 gr geraspte kokos
100 gr garnalen, gepeld
1 ei
1 cm kunyit
1 cm jahe
4 teentjes knoflook
1 theel zout
1/2 eetl limoensap
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 rode lomboks
3 rode rawits
2 tomaten
2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvissen schoon. Hak de garnalen, de kunyit, de jahe en de knoflook zeer fijn. Klop het ei op. Meng de kokos, de garnalen, de het ei, de kunyit, de jahe, de knoflook en het zout en vul hiermee de intkvissen. Zet het uiteinde vast met biteng.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de inktvissen toe en bak deze gaar. Dan het limoensap erdoor mengen en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kare Ikan
- Ayam Panggang Kecap - geroosterde kip in zoetzure ketjapsaus
- Lula Betawi - rundvlees in saus
- Sayur Kangkong Cabai Hijau - roerbak van van kangkung met groene peper
- Udang Goreng Bumbu Asam - gebakken gemarineerde garnalen met een gembersambal
- Semur Ayam - gekruide kip in heerlijke saus
- Sambal jeruk - Sambal met limoen
- Moo Sarong - varkensvlees balletjes in deeg
- Bami kuwa - bami soep
- Tumis Sawi Putih - roerbak van Chinese kool
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...