gevulde en geroosterde pempek ada'an
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
225 gr visfilets makreel/forel (ikan belida/ikan gabus)
225 ml water
zout naar smaak
225 gr tapiocameel
1 groot ei
olie
Bahan-bahan vulling:
ingrediënten vulling:
140 gr gedroogde garnalen (ebi)
3 eetl. sambal hijau
2 eetl ketjap manis
1 eetl. ketjap asin
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd eerst de vis zeer fijn en meng dit vervolgens met het water en het zout. Laat het mengsel 1 uurtje staan en meng dan het tapiocameel erdoor zodat een glad deeg gevormd wordt. Klop het ei op en kneed dit door het deeg. Vorm dan grote balletjes van het deeg.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de vulling fijn tot een pasta. Snijd de balletjes open en smeer wat van de vulling op de beide helften en druk deze weer goed dicht. Bestrijk de balletjes met olie en rooster deze boven een houtkoolvuurtje in 4 minuten gaar.
Ingrediënten:
225 gr visfilets makreel/forel (ikan belida/ikan gabus)
225 ml water
zout naar smaak
225 gr tapiocameel
1 groot ei
olie
Bahan-bahan vulling:
ingrediënten vulling:
140 gr gedroogde garnalen (ebi)
3 eetl. sambal hijau
2 eetl ketjap manis
1 eetl. ketjap asin
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd eerst de vis zeer fijn en meng dit vervolgens met het water en het zout. Laat het mengsel 1 uurtje staan en meng dan het tapiocameel erdoor zodat een glad deeg gevormd wordt. Klop het ei op en kneed dit door het deeg. Vorm dan grote balletjes van het deeg.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de vulling fijn tot een pasta. Snijd de balletjes open en smeer wat van de vulling op de beide helften en druk deze weer goed dicht. Bestrijk de balletjes met olie en rooster deze boven een houtkoolvuurtje in 4 minuten gaar.