zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Perkedel Kentang - gekruide aardappel koekjes/balletjes
- Sayur bening kacang panjang - Sajoer van kousenband en maïs
- Tumis Daging Saus Tiram - rundvlees in oestersaus
- Daging Tumis Bumbu Tomat - rundvlees in een rode saus van tomaat
- Sateh babi 5 - Saté van varkensvlees
- Sambal Badjak
- Sayur Bakso Sawi Pahit - gestoofde groenten met gehaktballetjes
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Bakwan Jagung - gekruide maiskoekjes (beignet)
- Sambal goreng kentang kering
Cumi teutumeh - Gestoofde inktvis in kokosmelk


Cumi teutumeh
Gestoofde inktvis in kokosmelk
Gestoofde inktvis in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 g inktvisjes
1 limoen (sap)
zout,
4 sjalotjes
3 groene lomboks
3 zure stervrucht (belimbing wuluh)
3 eetl. olie
3 asam sundai
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
7 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de inktvisjes fijn en marineer dit voor 30 minuten in een mengsel van het limoensap en zout. Snijd de sjalotten in plakjes, de lomboks in reepjes en de stervruchten in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de loboks voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak nog 3 minuten door. Dan de overige ingrediënten toevoegen (niet de kokosmelk) en bak alles nog 5 minuten. Dan de kokosmelk en nog 5 minuten sudderen.
ingrediënten:
500 g inktvisjes
1 limoen (sap)
zout,
4 sjalotjes
3 groene lomboks
3 zure stervrucht (belimbing wuluh)
3 eetl. olie
3 asam sundai
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
7 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de inktvisjes fijn en marineer dit voor 30 minuten in een mengsel van het limoensap en zout. Snijd de sjalotten in plakjes, de lomboks in reepjes en de stervruchten in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de loboks voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak nog 3 minuten door. Dan de overige ingrediënten toevoegen (niet de kokosmelk) en bak alles nog 5 minuten. Dan de kokosmelk en nog 5 minuten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.