Cumi Masak Taosi
gebakken inktvis in zwarte bonen saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr cumi / inktvis
1 theel citroensap
1/2 theel zout
4 teentjes knoflook
1 sjalot
2 groene lomboks
2 rode lomboks
2 eetl taosi/tausi/douchi/zwarte bonen pasta
1/2 eetl vissaus
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
1/2 theel peper
100 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en snijd deze in stukken. Gooi de kop weg. Marineer de cumi het het citroensap en het zout voor tenminste 15 minuten. Snij de knoflook en de sjalot fijn. Snijd de lomboks in stukken.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot en de knoflook voor 1 minuut. Voeg de de lomboks toe en bak deze 2 minuten. Dan de cumi toevoegen en bak deze 3 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en kook het geheel langzaam gaar.