Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Udang Jerbung Masak Santan - gebakken gekruide garnalen in een kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Jerbung Masak Santan
gebakken gekruide garnalen in een kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr garnalen
500 ml dunne kokosmelk (cair)
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 groene lomboks, ontpit
2 rode lomboks, ontpit
2 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1 tahu
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
olie

Cara memuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Snijd de tahu in blokjes. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook.
Vervolgens de tahu, het zout en de palmsuiker toevoegen en nog even laten sudderen. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41022801