Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Udang Jerbung Masak Santan - gebakken gekruide garnalen in een kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Jerbung Masak Santan
gebakken gekruide garnalen in een kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr garnalen
500 ml dunne kokosmelk (cair)
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 groene lomboks, ontpit
2 rode lomboks, ontpit
2 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1 tahu
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
olie

Cara memuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Snijd de tahu in blokjes. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook.
Vervolgens de tahu, het zout en de palmsuiker toevoegen en nog even laten sudderen. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 123 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248372