Ayam Kecap Istimewa
gebakken kip in kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 sjalotjes
1 tomaat
3 teentjes knoflook
2 eetl kecap manis
1 theel kecap inggris (worcestershire saus)
125 ml kippenbouillon (zie recept)
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes en marineer deze met de kecap inggris, het zout en de peper voor tenminste 15 minuten. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de tomaat in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de bouillon, de tomaat en de kecap toevoegen en meng goed. Leg een deksel op de pan en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Buncis Belacan - roerbak van sperziebonen met garnalen
- Buncis Begana - in kokosmelk gestoofde sperziebonen met garnalen
- Brongkos Labu Siam - gestoofde chayote in pittige romige saus
- Brokoli Tumis Cabe Kering - gebakken broccoli
- Brokoli Kuah Kental - gestoofde broccoli in kruidige saus
- Geotjeori 겉절이- kimchi salade met paksoy
- Acar Kuning - ingelegde groenten met een pinda chili saus
- Bobor Bayam Labu Kuning - gestoofde spinazie met pompoen
- Botok Jagung - gestoomde gekruide mais
- Bebotok Daging Anak Sapi - gevulde kool
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...