Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Kecap Istimewa - gebakken kip in kecapsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kecap Istimewa
gebakken kip in kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 sjalotjes
1 tomaat
3 teentjes knoflook
2 eetl kecap manis
1 theel kecap inggris (worcestershire saus)
125 ml kippenbouillon (zie recept)
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes en marineer deze met de kecap inggris, het zout en de peper voor tenminste 15 minuten. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de tomaat in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de bouillon, de tomaat en de kecap toevoegen en meng goed. Leg een deksel op de pan en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 142 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911191