Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Kecap Jahe - gebakken kip in een saus van kecap en jahe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kecap Jahe
gebakken kip in een saus van kecap en jahe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 limoen, sap
1/2 theel zout
7 cm jahe
4 teentjes knoflook
2 eetl sesam olie
3 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
250 ml water
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Rasp de jahe en snijd de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de sesam olie en de knoflook toe en bak het voor 2 minuten.
Dan de kip, de kecaps, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed en bak totdat de kip bruin wordt. Voeg dan het water toe en bak de kip gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41929197