Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Ayam Goreng Belambangan - gebakken gekruide kip uit Banyuwangi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Goreng Belambangan
gebakken gekruide kip uit Banyuwangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
1/2 eetl limoensap
1 serai/sereh/citroengras
olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
1 theel zout
1 cm kunyit

Sambal:
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
2 tomaten

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het limoensap en de bumbu laat het tenminste 1 uur intrekken. Stoom daarna de kip samen met de serai voor 1 uur.
Stoom de ingrediënten voor de sambal voor 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta. Wrijf hiermee de kip in of wentel de kip erdoor.
Verhit in een pan de olie en bak de kip in 5 minuten bruin en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41455732