Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
Icon Write a comment
Ayam Goreng Belambangan - gebakken gekruide kip uit Banyuwangi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Belambangan
gebakken gekruide kip uit Banyuwangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
1/2 eetl limoensap
1 serai/sereh/citroengras
olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
1 theel zout
1 cm kunyit

Sambal:
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
2 tomaten

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het limoensap en de bumbu laat het tenminste 1 uur intrekken. Stoom daarna de kip samen met de serai voor 1 uur.
Stoom de ingrediënten voor de sambal voor 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta. Wrijf hiermee de kip in of wentel de kip erdoor.
Verhit in een pan de olie en bak de kip in 5 minuten bruin en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40795052