Ayam Goreng Belambangan
gebakken gekruide kip uit Banyuwangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
1/2 eetl limoensap
1 serai/sereh/citroengras
olie
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
1 theel zout
1 cm kunyit
Sambal:
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
2 tomaten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het limoensap en de bumbu laat het tenminste 1 uur intrekken. Stoom daarna de kip samen met de serai voor 1 uur.
Stoom de ingrediënten voor de sambal voor 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta. Wrijf hiermee de kip in of wentel de kip erdoor.
Verhit in een pan de olie en bak de kip in 5 minuten bruin en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Terong Balado Ebi - pittig gebakken aubergine met ebi
- Sambal Pelecing
- Balado Terong - aubergine met een groene chili saus
- Roti Jala - crepes
- Daging belaser - kruidig in kokosmelk gestoofd rundvlees
- Rundvlees met aardappelen
- Tumis pepaya muda kekil - gebakken en gestoofde papaya
- Sambal Mercon - vuurwerk sambal
- Kai Tod Taucheo - gebakken kip met tauco
- Kintuk Banten - in kokosmelk gestoofde kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...