Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Goreng Belambangan - gebakken gekruide kip uit Banyuwangi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Belambangan
gebakken gekruide kip uit Banyuwangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
1/2 eetl limoensap
1 serai/sereh/citroengras
olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
1 theel zout
1 cm kunyit

Sambal:
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
2 tomaten

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het limoensap en de bumbu laat het tenminste 1 uur intrekken. Stoom daarna de kip samen met de serai voor 1 uur.
Stoom de ingrediënten voor de sambal voor 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta. Wrijf hiermee de kip in of wentel de kip erdoor.
Verhit in een pan de olie en bak de kip in 5 minuten bruin en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42101038