1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

R.H.Kummer
Beste mensen,
Waar in Nedeerland is de oncom te bestellen?
Groet
R.H.Kummer

@ zie forum
Eufrasia .J.M.van Oijen - de Bruin .
Heerlijke recepte heb u , dank u wel .
Eufrasia .J.M.van Oijen - de Bruin .
Ziet er heerlijk uit uw recepten
Pasteitjes in Joomla Article
Anton Hendrikx
wat is mesoyi bast? Bast van de assem/tamarinde boom, zo ja wat is alternatief?
Chris
Hallo,
Net zijn mijn eerste pasteitjes faliekant mislukt. Het recept voor het deeg was: 500gr. zelf...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Goreng Bogor
gebakken gestoofde kip met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1500 gr)
1 ei
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
vruchtwater van 1 kokosnoot
4 jeruk purut blaadjes
3 salam blad
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm gember (jahe/djahé)
4 kemirinoten
1 theel, ketumbar
1 theel, nootmuskaat
100 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)

Bahan-bahan sambal:
ingrediënten sambal:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
9 rode lomboks
1 tomaat
1 theel, trasi bakar
1 theel suiker
zout naar smaak
5 eetl. olie
2 eetl. ketjap manis
1 limoen (sap)

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kunyit voor 3 minuten boven een houtskoolvuurtje. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd de kip doormidden. Doe de kip in een pan met het vruchtwater van de kokosnoot en breng dit aan de kook. Voeg dan de sereh, de laos, de jerukt purut, de salam, het zout en de boemboe toe en stoof dit zachtjes voor 60 minuten totdat het vocht is verdampt en de saus is ingedikt. Schep de kip uit de pan. Klop het ei los en meng dit goed door de ingedikte saus. Bestrijk vervolgens de kip met het mengsel.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur hierin de kip goudbruin. Serveer de kip met de sambal.

Cara membuat sambal:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal, met uitzondering van de ketjap, de olie en het limoensap, fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de pasta voor 5 minuten. Meng dan de ketjap en het limoensap erdoor en serveer.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 151 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34411780