banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Goreng Bogor
gebakken gestoofde kip met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1500 gr)
1 ei
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
vruchtwater van 1 kokosnoot
4 jeruk purut blaadjes
3 salam blad
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm gember (jahe/djahé)
4 kemirinoten
1 theel, ketumbar
1 theel, nootmuskaat
100 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)

Bahan-bahan sambal:
ingrediënten sambal:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
9 rode lomboks
1 tomaat
1 theel, trasi bakar
1 theel suiker
zout naar smaak
5 eetl. olie
2 eetl. ketjap manis
1 limoen (sap)

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kunyit voor 3 minuten boven een houtskoolvuurtje. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd de kip doormidden. Doe de kip in een pan met het vruchtwater van de kokosnoot en breng dit aan de kook. Voeg dan de sereh, de laos, de jerukt purut, de salam, het zout en de boemboe toe en stoof dit zachtjes voor 60 minuten totdat het vocht is verdampt en de saus is ingedikt. Schep de kip uit de pan. Klop het ei los en meng dit goed door de ingedikte saus. Bestrijk vervolgens de kip met het mengsel.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur hierin de kip goudbruin. Serveer de kip met de sambal.

Cara membuat sambal:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal, met uitzondering van de ketjap, de olie en het limoensap, fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de pasta voor 5 minuten. Meng dan de ketjap en het limoensap erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 229 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40668232