Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Bogor
gebakken gestoofde kip met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1500 gr)
1 ei
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
vruchtwater van 1 kokosnoot
4 jeruk purut blaadjes
3 salam blad
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm gember (jahe/djahé)
4 kemirinoten
1 theel, ketumbar
1 theel, nootmuskaat
100 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)

Bahan-bahan sambal:
ingrediënten sambal:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
9 rode lomboks
1 tomaat
1 theel, trasi bakar
1 theel suiker
zout naar smaak
5 eetl. olie
2 eetl. ketjap manis
1 limoen (sap)

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kunyit voor 3 minuten boven een houtskoolvuurtje. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd de kip doormidden. Doe de kip in een pan met het vruchtwater van de kokosnoot en breng dit aan de kook. Voeg dan de sereh, de laos, de jerukt purut, de salam, het zout en de boemboe toe en stoof dit zachtjes voor 60 minuten totdat het vocht is verdampt en de saus is ingedikt. Schep de kip uit de pan. Klop het ei los en meng dit goed door de ingedikte saus. Bestrijk vervolgens de kip met het mengsel.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur hierin de kip goudbruin. Serveer de kip met de sambal.

Cara membuat sambal:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal, met uitzondering van de ketjap, de olie en het limoensap, fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de pasta voor 5 minuten. Meng dan de ketjap en het limoensap erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911135