banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Goreng Bogor
gebakken gestoofde kip met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1500 gr)
1 ei
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
vruchtwater van 1 kokosnoot
4 jeruk purut blaadjes
3 salam blad
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm gember (jahe/djahé)
4 kemirinoten
1 theel, ketumbar
1 theel, nootmuskaat
100 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)

Bahan-bahan sambal:
ingrediënten sambal:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
9 rode lomboks
1 tomaat
1 theel, trasi bakar
1 theel suiker
zout naar smaak
5 eetl. olie
2 eetl. ketjap manis
1 limoen (sap)

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kunyit voor 3 minuten boven een houtskoolvuurtje. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd de kip doormidden. Doe de kip in een pan met het vruchtwater van de kokosnoot en breng dit aan de kook. Voeg dan de sereh, de laos, de jerukt purut, de salam, het zout en de boemboe toe en stoof dit zachtjes voor 60 minuten totdat het vocht is verdampt en de saus is ingedikt. Schep de kip uit de pan. Klop het ei los en meng dit goed door de ingedikte saus. Bestrijk vervolgens de kip met het mengsel.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur hierin de kip goudbruin. Serveer de kip met de sambal.

Cara membuat sambal:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal, met uitzondering van de ketjap, de olie en het limoensap, fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de pasta voor 5 minuten. Meng dan de ketjap en het limoensap erdoor en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36637835