Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Bogor
gebakken gestoofde kip met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1500 gr)
1 ei
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
vruchtwater van 1 kokosnoot
4 jeruk purut blaadjes
3 salam blad
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm gember (jahe/djahé)
4 kemirinoten
1 theel, ketumbar
1 theel, nootmuskaat
100 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)

Bahan-bahan sambal:
ingrediënten sambal:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
9 rode lomboks
1 tomaat
1 theel, trasi bakar
1 theel suiker
zout naar smaak
5 eetl. olie
2 eetl. ketjap manis
1 limoen (sap)

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kunyit voor 3 minuten boven een houtskoolvuurtje. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd de kip doormidden. Doe de kip in een pan met het vruchtwater van de kokosnoot en breng dit aan de kook. Voeg dan de sereh, de laos, de jerukt purut, de salam, het zout en de boemboe toe en stoof dit zachtjes voor 60 minuten totdat het vocht is verdampt en de saus is ingedikt. Schep de kip uit de pan. Klop het ei los en meng dit goed door de ingedikte saus. Bestrijk vervolgens de kip met het mengsel.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur hierin de kip goudbruin. Serveer de kip met de sambal.

Cara membuat sambal:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal, met uitzondering van de ketjap, de olie en het limoensap, fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de pasta voor 5 minuten. Meng dan de ketjap en het limoensap erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41067336