zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
- Sayap Ayam Krengsengan - kippenvleugels in kruidige saus
- Semur Terong - aubergine gesmoord in zoete pittige saus
- Pa Jun - omelet met bosuitjes
- Be Siap Mepanggang Sambal Mbe - kip in sambalsaus
- Ayam Bakar Bertabur - geroosterde kip met kruiden
- Ayam Bakar Klaten - geroosterde kip op Javaanse wijze
- Ayam Merica - kip in kruidige saus
- Asam Padeh Ikan Patin - gestoofde vis in een pittige saus
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
Ayam Goreng Bropol - gekookte gebakken kip


Ayam Goreng Bropol
gekookte gebakken kip
gekookte gebakken kip
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
5 sjalotten
650 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salam blad
6 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
Taburan:
garnering:
1/2 komkommer
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snij de kip in stukken. snijd de sjalotten in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de boemboe, de sjalotten en het salamblad toe. Vervolgens de kip toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de stukken kip vervolgens knapperig en goudbruin. Garneer de kip met plakjes komkommer en bestrooi de kip met in dunne reepjes gesneden lomboks.
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
5 sjalotten
650 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salam blad
6 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
Taburan:
garnering:
1/2 komkommer
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snij de kip in stukken. snijd de sjalotten in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de boemboe, de sjalotten en het salamblad toe. Vervolgens de kip toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de stukken kip vervolgens knapperig en goudbruin. Garneer de kip met plakjes komkommer en bestrooi de kip met in dunne reepjes gesneden lomboks.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.