Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Goreng Bropol - gekookte gebakken kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Ayam Goreng Bropol
gekookte gebakken kip
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
5 sjalotten
650 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salam blad
6 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
4 teentjes knoflook
1 rode lombok

Taburan:
garnering:
1/2 komkommer
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snij de kip in stukken. snijd de sjalotten in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de boemboe, de sjalotten en het salamblad toe. Vervolgens de kip toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de stukken kip vervolgens knapperig en goudbruin. Garneer de kip met plakjes komkommer en bestrooi de kip met in dunne reepjes gesneden lomboks.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 249 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911764