logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Opor Ayam Kuning
gestoofde kip in kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 theel zout
1/2 theel peper
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
2 cm jahe
1/4 theel jinten
5 cm kunyit, geroosterd
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de salam en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak het al roerend totdat het van kleur verandert. Meng dan het zout en de peper erdoor.
Vervolgens beetje bij beetje de kokosmelk toevoegen en kook het al roerend totdat de kip gaar is geworden en de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 125 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176508