Opor Ayam Kuning
gestoofde kip in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 theel zout
1/2 theel peper
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
2 cm jahe
1/4 theel jinten
5 cm kunyit, geroosterd
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de salam en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak het al roerend totdat het van kleur verandert. Meng dan het zout en de peper erdoor.
Vervolgens beetje bij beetje de kokosmelk toevoegen en kook het al roerend totdat de kip gaar is geworden en de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Cah Kangkung Manis - roerbak van kangkung met kecap
- Pepes galendo - Gekruide ikan teri in bananenblad
- Sateh bumbu kacang 2 - saté van geit
- Tumis Jamur Lokio - gebakken paddenstoelen met bieslook
- Sambal Goreng Kol - pittige roerbak van kool met garnalen en petai
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
- Gulai Ikan Cabai Rawit - viscurry met rawits
- Tom Chin Goong - soep met garnalenballen
- Garang Asem Tongkol -pittig gestoomde tonijn
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...