Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 11 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Opor Ayam Kuning - Gele kip curry

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Opor Ayam Kuning
Gele kip curry

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm laos
2 cm jahe
3 sereh/citroengras
3 theel zout
1/2 theel peper
2 theel palmsuiker
750 ml santen cair (zie recept)
250 ml santen asli (zie recept)
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm kunyit
2 theel ketumbar
1/8 theel jinten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 20 stukjes. Rasp de laos en wrojf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de laos, de jahe en de sereh voor 4 minuten. Voeg de kip toe en bak dit totdat het van kleur verandert.
Dan de santen cair toevoegen en meng alles goed. Dan de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de kip vrijwel gaar is geworden. Dan de santen asli toevoegen en langzaam laten sudderen totdat het geheel gaar is geworden en de saus wat indikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41420547