Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Opor Ayam Kuning
Gele kip curry

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm laos
2 cm jahe
3 sereh/citroengras
3 theel zout
1/2 theel peper
2 theel palmsuiker
750 ml santen cair (zie recept)
250 ml santen asli (zie recept)
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm kunyit
2 theel ketumbar
1/8 theel jinten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 20 stukjes. Rasp de laos en wrojf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de laos, de jahe en de sereh voor 4 minuten. Voeg de kip toe en bak dit totdat het van kleur verandert.
Dan de santen cair toevoegen en meng alles goed. Dan de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de kip vrijwel gaar is geworden. Dan de santen asli toevoegen en langzaam laten sudderen totdat het geheel gaar is geworden en de saus wat indikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577613