1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Opor Ayam II

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
750 ml water
3 eetl.olie,
3 jeruk purut blad
3 uien
4 salamblad
4 cm laos
1 blok tahu/tofu
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 theel. trassi
5 cm kunyit (kurkuma)
5 kemirinoten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu/tofu in blokjes. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak deze blokjes lichtbruin. Schep de blokjes daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Snijd de uien fijn en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Rasp de laos fijn.
Verhit in een pan het water en voeg daar de kip aan toe en laat hierin de kip voor 15 minuten zachtjes stoven. Schep de kip uit de pan en laat deze uitlekken. Kook de bouillon in tot 500 ml.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip rondom bruin en schep deze daarna uit de pan. Bak vervolgens de uien, de boemboe, de laos, de salem en de jerut purut voor 4 minuten. Dan de tahu, de kip, het zout en de bouillon toevoegen en als het geheel kookt de kokosmelk. Vervolgens het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is, de saus is ingedikt en de olie uit de kokosmelk vrijkomt.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 153 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34638936