banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Opor Ayam II
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Opor Ayam II

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
750 ml water
3 eetl.olie,
3 jeruk purut blad
3 uien
4 salamblad
4 cm laos
1 blok tahu/tofu
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 theel. trassi
5 cm kunyit (kurkuma)
5 kemirinoten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu/tofu in blokjes. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak deze blokjes lichtbruin. Schep de blokjes daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Snijd de uien fijn en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Rasp de laos fijn.
Verhit in een pan het water en voeg daar de kip aan toe en laat hierin de kip voor 15 minuten zachtjes stoven. Schep de kip uit de pan en laat deze uitlekken. Kook de bouillon in tot 500 ml.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip rondom bruin en schep deze daarna uit de pan. Bak vervolgens de uien, de boemboe, de laos, de salem en de jerut purut voor 4 minuten. Dan de tahu, de kip, het zout en de bouillon toevoegen en als het geheel kookt de kokosmelk. Vervolgens het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is, de saus is ingedikt en de olie uit de kokosmelk vrijkomt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39822896