1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 26 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 1 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 4 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Opor Ayam II

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
750 ml water
3 eetl.olie,
3 jeruk purut blad
3 uien
4 salamblad
4 cm laos
1 blok tahu/tofu
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 theel. trassi
5 cm kunyit (kurkuma)
5 kemirinoten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu/tofu in blokjes. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak deze blokjes lichtbruin. Schep de blokjes daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Snijd de uien fijn en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Rasp de laos fijn.
Verhit in een pan het water en voeg daar de kip aan toe en laat hierin de kip voor 15 minuten zachtjes stoven. Schep de kip uit de pan en laat deze uitlekken. Kook de bouillon in tot 500 ml.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip rondom bruin en schep deze daarna uit de pan. Bak vervolgens de uien, de boemboe, de laos, de salem en de jerut purut voor 4 minuten. Dan de tahu, de kip, het zout en de bouillon toevoegen en als het geheel kookt de kokosmelk. Vervolgens het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is, de saus is ingedikt en de olie uit de kokosmelk vrijkomt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35976666