banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Opor Ayam II
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Opor Ayam II

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
750 ml water
3 eetl.olie,
3 jeruk purut blad
3 uien
4 salamblad
4 cm laos
1 blok tahu/tofu
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 theel. trassi
5 cm kunyit (kurkuma)
5 kemirinoten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu/tofu in blokjes. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak deze blokjes lichtbruin. Schep de blokjes daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Snijd de uien fijn en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Rasp de laos fijn.
Verhit in een pan het water en voeg daar de kip aan toe en laat hierin de kip voor 15 minuten zachtjes stoven. Schep de kip uit de pan en laat deze uitlekken. Kook de bouillon in tot 500 ml.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip rondom bruin en schep deze daarna uit de pan. Bak vervolgens de uien, de boemboe, de laos, de salem en de jerut purut voor 4 minuten. Dan de tahu, de kip, het zout en de bouillon toevoegen en als het geheel kookt de kokosmelk. Vervolgens het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is, de saus is ingedikt en de olie uit de kokosmelk vrijkomt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 136 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40565547