logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Opor Ayam Nanas
Kip met ananas in milde kokossaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 eetl witte peper
zout naar smaak
1/4 verse ananas
olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten,
3 kruidnagels
1/2 theel, nootmuskaat
4 sjalotten
4 cm gember (jahe/djahé)
2 theel, gulajawa
1 theel, asem

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze in het het zout en peper en laat het 15 minuten marineren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rasp met een grove rasp de ananas. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip voor 10 minuten en schep de kip uit de wok/wadjan. Giet dan zoveel olie uit de wok/wadjan dat er nog 3 eetl olie overblijft. Fruit in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de kokosmelk en de ananas toe. Vervolgens het zout en de kip toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 89 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180379