Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Opor Ayam Nanas
Kip met ananas in milde kokossaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 eetl witte peper
zout naar smaak
1/4 verse ananas
olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten,
3 kruidnagels
1/2 theel, nootmuskaat
4 sjalotten
4 cm gember (jahe/djahé)
2 theel, gulajawa
1 theel, asem

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze in het het zout en peper en laat het 15 minuten marineren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rasp met een grove rasp de ananas. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip voor 10 minuten en schep de kip uit de wok/wadjan. Giet dan zoveel olie uit de wok/wadjan dat er nog 3 eetl olie overblijft. Fruit in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de kokosmelk en de ananas toe. Vervolgens het zout en de kip toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 56 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577476