Opor Ayam Pekalongan (Tengah)
gebakken gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
4 cm lengkuas/laos
6 cm kaneel
250 gr ceremai/grosella
1500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
10 kemiri noten
2 cm kencur
3 cm jahe
1 kruidnagel
2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
2 theel palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verwijder de zaden van de ceremai. Pureer de ceremai en pers het daarna uit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan wat olie en fruit de bumbu samen met de salam. de serai, de lengkuas en de kaneel voor 6 minuten. Voeg dan de ceremai en de 250 ml kokosmelk toe en kook al roerend totdat het vocht is verdampt en laat het afkoelen. Verwijder de salam, de lengkuas en de kaneel.
Vul de buikholte van de kip met het mengsel en zet het vast met garen. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de kip, de salam, de lengkuas en de kaneel en kook op laag vuur totdat de saus is ingedikt en de kip gaar is geworden. Laat de kip daarna afkoelen.
Verhit in een pan de olie en bak de kip daarna goudbruin. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Terong - gestoofde aubergine
- Sawi Putih Cah Tahu Kuning - gestoofde kool met tahu
- Dendeng Manis - zoet drooggekbaken vlees
- Ikan Bakar Rica-Rica - Pittige gegrilde vis uit Manado
- Kue Lumpur - cakejes
- Kari Ayam Jamur - Mie met kerrie kip
- Penang Gai - penang kip curry
- Udang Taoco Cabai Hijau - garnalen in groene peper saus
- Tumis Sayur Campur Kucai - roerbak van gemengde groenten met bieslook
- Xiāng Sū Yā - 香酥鸭 - Sichuan krokante eend
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...