logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Opor Ayam Pekalongan (Tengah)
gebakken gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
4 cm lengkuas/laos
6 cm kaneel
250 gr ceremai/grosella
1500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
10 kemiri noten
2 cm kencur
3 cm jahe
1 kruidnagel
2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
2 theel palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Verwijder de zaden van de ceremai. Pureer de ceremai en pers het daarna uit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. 

Verhit in een pan wat olie en fruit de bumbu samen met de salam. de serai, de lengkuas en de kaneel voor 6 minuten. Voeg dan de ceremai en de 250 ml kokosmelk toe en kook al roerend totdat het vocht is verdampt en laat het afkoelen. Verwijder de salam, de lengkuas en de kaneel.

Vul de buikholte van de kip met het mengsel en zet het vast met garen. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de kip, de salam, de lengkuas en de kaneel en kook op laag vuur totdat de saus is ingedikt en de kip gaar is geworden. Laat de kip daarna afkoelen.

Verhit in een pan de olie en bak de kip daarna goudbruin. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 273 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421526