Sambal Tempe Pedas Harum
pittig gebakken tempe met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tempe
4 teentjes knoflook
6 rode rawits
2 rode lomboks
3 cm kencur
1 theel zout
1 bosje kemangi
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en zet apart.
wrijf of maal de knoflook, de raits, de lomboks de kencur en het zout fijn tot een pasta. Pureer de tempe en meng dit erdoor. Dan de kemangi erdoor mengen en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dakdoritang 닭도리탕 - pittige stoofpot met kip
- Pindang Kuning
- Sambal Kentang - sambal van aardappel
- Adong Jjimdak 찜닭 - gesmoorde kip met groenten
- Ayam Setan - duivelse kip
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sambal Petis
- Lap Mu - Gehakt met pepers
- Masak Habang - Gestoofd gekruide runderlapjes
- Sambal Lado Balimbiang - Sambal met zure stervruchten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...