logo

Recente Reacties

Sambal Goreng Udang Asam
pikant gebakken garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 theel palmsuiker
5 eetl asamwater
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Hak de garnalen daarna fijn. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Rasp de jahe en de lengkuas.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe en bak het voor 3 minuten. Dan de lomboks, de lengkuas en de serai toevoegen en meng goed. Vervolgens de garnalen toevoegen en bak het al roerend totdat de garnalen van kleur veranderen.
Dan het asamwater toevoegen en kook op laag vuur totdat de saus in ingedikt en de olie vrijkomt. Verwijder de serai en meng het zout en de palmsuiker erdoor. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 99 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 42955414