zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
Sambal Goreng Udang Asam - pikant gebakken garnalen


Sambal Goreng Udang Asam
pikant gebakken garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 theel palmsuiker
5 eetl asamwater
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Hak de garnalen daarna fijn. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Rasp de jahe en de lengkuas.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe en bak het voor 3 minuten. Dan de lomboks, de lengkuas en de serai toevoegen en meng goed. Vervolgens de garnalen toevoegen en bak het al roerend totdat de garnalen van kleur veranderen.
Dan het asamwater toevoegen en kook op laag vuur totdat de saus in ingedikt en de olie vrijkomt. Verwijder de serai en meng het zout en de palmsuiker erdoor. Serveer.
pikant gebakken garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 theel palmsuiker
5 eetl asamwater
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Hak de garnalen daarna fijn. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Rasp de jahe en de lengkuas.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe en bak het voor 3 minuten. Dan de lomboks, de lengkuas en de serai toevoegen en meng goed. Vervolgens de garnalen toevoegen en bak het al roerend totdat de garnalen van kleur veranderen.
Dan het asamwater toevoegen en kook op laag vuur totdat de saus in ingedikt en de olie vrijkomt. Verwijder de serai en meng het zout en de palmsuiker erdoor. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.