Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Sambal Goreng Udang Asam - pikant gebakken garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Udang Asam
pikant gebakken garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 theel palmsuiker
5 eetl asamwater
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Hak de garnalen daarna fijn. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Rasp de jahe en de lengkuas.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe en bak het voor 3 minuten. Dan de lomboks, de lengkuas en de serai toevoegen en meng goed. Vervolgens de garnalen toevoegen en bak het al roerend totdat de garnalen van kleur veranderen.
Dan het asamwater toevoegen en kook op laag vuur totdat de saus in ingedikt en de olie vrijkomt. Verwijder de serai en meng het zout en de palmsuiker erdoor. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42438509