logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Tempe
gebakken reepjes tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr tempe
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel trassi
1/2 theel zout
4 salam blaadjes
4 cm laos, gekneusd
3 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 eetl kecap manis
2 theel asem
olie

Cara membuat:
bereiding:
snijd de tempe in dunne reepjes. snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tempe goudbruin. Schep deze uit de wok/wadjan en laagt het uitlekken op keukenpapoer. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit hierin zachtjes de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de trassi en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de tempe, de gula, de kecap en de asem toe en bak dit alles nog voor 5 minuten onder voortdurend omscheppen.

Add comment

Submit

who is online

We have 82 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161044