banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Sambal goreng kentang kering

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal goreng kentang kering
aardappelen
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kg aardappelen*
3 uien
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks (Spaanse pepers)
4 cm laos
3 salamblaadjes
2 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 theel asem
4 eetl water
zout

taburan:
garnering:
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Meng het water met de asem (asemwater). Schil de aardappelen en snijd deze in kleine reepjes en spoel deze na. Laat uitlekken en eventueel droog deppen. Verhit in een wok/wadjan olie en bak de reepjes aardappelen bruin. Snijd de sjalotten in plakjes, de knoflook en de lomboks fijn. Bak de sjalotten met wat zout glazig en voeg dan de knoflook, de lomboks, de laos en de salamblaadjes toe en bak het krokant.
Verhit 3 eetl olie in een wok/wadjan en voeg hier de gula jawa, het asemwater en zout naar smaak toe en als de suiker begint te carameliseren, voeg dan de aardappelen en het sjalottenmengsel toe (zonder laos en salam) Goed omscheppen. Bestrooi het met bawang goreng

* met zoete aardappelen is het lekkerste
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 124 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40565123