1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...
cheffie
Selamat Makan
Abon Abon in Joomla Article

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal goreng kentang kering
aardappelen
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kg aardappelen*
3 uien
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks (Spaanse pepers)
4 cm laos
3 salamblaadjes
2 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 theel asem
4 eetl water
zout

taburan:
garnering:
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Meng het water met de asem (asemwater). Schil de aardappelen en snijd deze in kleine reepjes en spoel deze na. Laat uitlekken en eventueel droog deppen. Verhit in een wok/wadjan olie en bak de reepjes aardappelen bruin. Snijd de sjalotten in plakjes, de knoflook en de lomboks fijn. Bak de sjalotten met wat zout glazig en voeg dan de knoflook, de lomboks, de laos en de salamblaadjes toe en bak het krokant.
Verhit 3 eetl olie in een wok/wadjan en voeg hier de gula jawa, het asemwater en zout naar smaak toe en als de suiker begint te carameliseren, voeg dan de aardappelen en het sjalottenmengsel toe (zonder laos en salam) Goed omscheppen. Bestrooi het met bawang goreng

* met zoete aardappelen is het lekkerste

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34781589