logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal goreng kentang kering
aardappelen
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kg aardappelen*
3 uien
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks (Spaanse pepers)
4 cm laos
3 salamblaadjes
2 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 theel asem
4 eetl water
zout

taburan:
garnering:
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Meng het water met de asem (asemwater). Schil de aardappelen en snijd deze in kleine reepjes en spoel deze na. Laat uitlekken en eventueel droog deppen. Verhit in een wok/wadjan olie en bak de reepjes aardappelen bruin. Snijd de sjalotten in plakjes, de knoflook en de lomboks fijn. Bak de sjalotten met wat zout glazig en voeg dan de knoflook, de lomboks, de laos en de salamblaadjes toe en bak het krokant.
Verhit 3 eetl olie in een wok/wadjan en voeg hier de gula jawa, het asemwater en zout naar smaak toe en als de suiker begint te carameliseren, voeg dan de aardappelen en het sjalottenmengsel toe (zonder laos en salam) Goed omscheppen. Bestrooi het met bawang goreng

* met zoete aardappelen is het lekkerste

Add comment

Submit

who is online

We have 66 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180686