Krengsengan Ayam
pittig stoofpotje van kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 theel zout
1 eetl trassi
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
6 rode rawits
400 ml water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/4 theel peper
2 cm jahe
3 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in 12 stukjes.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, het zout, de trassi, de kecap, de palmsuiker en de rawits en meng alles goed. Voeg dan de kip toe en roer totdat de kip van kleur verandert.
Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bundu Daging - gestoofd rundvlees
- Angsa Isi - mild gekruide en gevulde gans
- Acar Benig - atjar
- Singkong kuwa ebi - cassaveblad
- Kaki ayam goreng sedip - gebakken kippepootjes
- Pallu Camba Makasar - zoet gebakken kip met aardappel
- Acar Buncis - atjar van sperziebonen
- Jantung Ayam Masak Kecap - kip met kecapsaus
- Dendeng Hati - lever
- Tumis Teri Tawar - roerbak van tempe met ansjovis
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...