logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Krengsengan Ayam
pittig stoofpotje van kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 theel zout
1 eetl trassi
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
6 rode rawits
400 ml water

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/4 theel peper
2 cm jahe
3 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in 12 stukjes.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, het zout, de trassi, de kecap, de palmsuiker en de rawits en meng alles goed. Voeg dan de kip toe en roer totdat de kip van kleur verandert.
Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 191 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397784