zoeken
Recente reacties

10 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Tumis Selada Air Pedas - pittige roerbak van waterkers met mais
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
- Ayam Opor - kruidige, gestoofde kip
- Sambal lombok
- Pittige lamskerrie met bamboescheuten
- Tuun Fafi - Geroosterd speenvarken
- Sambal Goreng Kol Jagung - gehakt met kool en mais
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Ayam Tumis Paprika - roerbak van kip met paprika
- Santen - bereiding van kokosmelk
Krengsengan Ayam - pittig stoofpotje van kip


Krengsengan Ayam
pittig stoofpotje van kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 theel zout
1 eetl trassi
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
6 rode rawits
400 ml water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/4 theel peper
2 cm jahe
3 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in 12 stukjes.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, het zout, de trassi, de kecap, de palmsuiker en de rawits en meng alles goed. Voeg dan de kip toe en roer totdat de kip van kleur verandert.
Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.
pittig stoofpotje van kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 theel zout
1 eetl trassi
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
6 rode rawits
400 ml water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/4 theel peper
2 cm jahe
3 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in 12 stukjes.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, het zout, de trassi, de kecap, de palmsuiker en de rawits en meng alles goed. Voeg dan de kip toe en roer totdat de kip van kleur verandert.
Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.