Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Korma ayam - Kipkorma

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Korma ayam
Kipkorma
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
1 grote rijpe tomaat
3 eetl. olie
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
5 kardemompeulen
5 steranijs
450 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
1/2 theel, witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat;
Bereiding:
Snijd de kip en de tomaat in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de kruidnagels, de kardemompeulen, de steranijs en het kaneelstokje voor 3 minuten. Voeg vervolgens de kip toe en bak dit 5 minuten. Dan het zout, de tomaat en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 40 minuten zachtjes laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911191