Gurame Kunyit Pedas
vis in pittige gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr goerami, anders karper
1 limoen, sap
1/2 theel zout
1 sereh stengel
1/4 theel zout
1 theel palmsuiker
1 lente-uitje
500 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode rawits
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten
4 cm kunyit
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in stukken. Marineer de vis met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis bruin en gaar. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de sereh voor 4 minuten. Voeg het zout, de plamsuiker en het water toe en breng aan de kook. Dan de vis toevoegen en laat het zachtjes sudderen totdat alles goed in ingetrokken. Schep dan de lente-ui erdoor en serveer.