banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
烧鸡 - geroosterde kip

ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
witte azijn
water

marinade:
5 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 lente-uitjes
1 eetl Shaoxing wijn / rijstwijn
125 ml soja saus
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
1/2 theel 5 kruiden poeder

Bereiding:
Maak de kip schoon en laat deze in water voor 15 minuten staan en laat daarna uitlekken. Wrijf de kip in met de azijn en laat dit 10 minuten intrekken en droog de kip daarna af.
Snijd de knoflook en de jahe fijn en de lente-ui in kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en marineer hiermee de kip en laat dit voor 48 uur intrekken. Regelamtig de kip omdraaien in de marinade.
Haal de kip uit de marinade en laat deze op een oven rack op kamertemperatuur drogen. Duurt tussen de 2 en 4 uur. Het vel komt dan strak om de kip te zitten.
Verwarm een oven op 200 graden en bak de kip voor 30 minuten. Verlaag dn de temperatuur naar 120graden en bak nog de kip voor 20 minuten. Haal de kip uit de oven en laat dee voor 15 minuten rusten. Serveer de kip met een saus naar keuze.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364998