Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
烧鸡 - geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
烧鸡 - geroosterde kip

ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
witte azijn
water

marinade:
5 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 lente-uitjes
1 eetl Shaoxing wijn / rijstwijn
125 ml soja saus
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
1/2 theel 5 kruiden poeder

Bereiding:
Maak de kip schoon en laat deze in water voor 15 minuten staan en laat daarna uitlekken. Wrijf de kip in met de azijn en laat dit 10 minuten intrekken en droog de kip daarna af.
Snijd de knoflook en de jahe fijn en de lente-ui in kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en marineer hiermee de kip en laat dit voor 48 uur intrekken. Regelamtig de kip omdraaien in de marinade.
Haal de kip uit de marinade en laat deze op een oven rack op kamertemperatuur drogen. Duurt tussen de 2 en 4 uur. Het vel komt dan strak om de kip te zitten.
Verwarm een oven op 200 graden en bak de kip voor 30 minuten. Verlaag dn de temperatuur naar 120graden en bak nog de kip voor 20 minuten. Haal de kip uit de oven en laat dee voor 15 minuten rusten. Serveer de kip met een saus naar keuze.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 94 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40911964