banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Aubergines met gehakt
Chinese roerbak

Ingrediënten:
2 aubergines (aziatische, langwerpig)
1/8 theel zout
water
75 gr varkensgehakt
2 cm jahe, vermalen
1/2 eetl Shaoxing rijstwijn, anders mirin
3 eetl olie
3 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 lente-uitjes
1/2 eetl doubanjiang/toban jiang, chiliebonensaus
1 eetl liche sojasaus
1/8 theel suiker
1/2 theel sesam olie

Bereiding:
Snijd de aubergines in kleine blokjes. Vul een pan met water en voeg de aubergines toe samen met wat zout en laat dit voor 10 minuten staan. Laat het daarna goed uitlekken.
Meng het gehakt met de wijn, de gemalen gember en wat zout en zet apart. Snijd de lente-ui, de knoflook en de jahe in dunne plakjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de aubergines voor 8 minuten totdat deze acht zijn. Schep de aubergines uit de pan en zet apart.
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak deze rul totdat het wit wordt. Schep dan uit de pan en zet apart.
Vervolgens 1 eetl olie toevoegen aan de pan en fruit de knoflook, de jahe, het witte deel van de lente-ui en de doubanjiang voor 2 minuten. Dan de aubergines, het vlees, de sojasaus, de suiker en de sesam olie toevoegen en meng goed.
Garneer het met het groene deel van de lente-ui en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 101 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36341426