banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Aubergines met gehakt - Chinese roerbak
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Aubergines met gehakt
Chinese roerbak

Ingrediënten:
2 aubergines (aziatische, langwerpig)
1/8 theel zout
water
75 gr varkensgehakt
2 cm jahe, vermalen
1/2 eetl Shaoxing rijstwijn, anders mirin
3 eetl olie
3 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 lente-uitjes
1/2 eetl doubanjiang/toban jiang, chiliebonensaus
1 eetl liche sojasaus
1/8 theel suiker
1/2 theel sesam olie

Bereiding:
Snijd de aubergines in kleine blokjes. Vul een pan met water en voeg de aubergines toe samen met wat zout en laat dit voor 10 minuten staan. Laat het daarna goed uitlekken.
Meng het gehakt met de wijn, de gemalen gember en wat zout en zet apart. Snijd de lente-ui, de knoflook en de jahe in dunne plakjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de aubergines voor 8 minuten totdat deze acht zijn. Schep de aubergines uit de pan en zet apart.
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak deze rul totdat het wit wordt. Schep dan uit de pan en zet apart.
Vervolgens 1 eetl olie toevoegen aan de pan en fruit de knoflook, de jahe, het witte deel van de lente-ui en de doubanjiang voor 2 minuten. Dan de aubergines, het vlees, de sojasaus, de suiker en de sesam olie toevoegen en meng goed.
Garneer het met het groene deel van de lente-ui en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40577113