Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 11 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Aubergines met gehakt - Chinese roerbak

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Aubergines met gehakt
Chinese roerbak

Ingrediënten:
2 aubergines (aziatische, langwerpig)
1/8 theel zout
water
75 gr varkensgehakt
2 cm jahe, vermalen
1/2 eetl Shaoxing rijstwijn, anders mirin
3 eetl olie
3 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 lente-uitjes
1/2 eetl doubanjiang/toban jiang, chiliebonensaus
1 eetl liche sojasaus
1/8 theel suiker
1/2 theel sesam olie

Bereiding:
Snijd de aubergines in kleine blokjes. Vul een pan met water en voeg de aubergines toe samen met wat zout en laat dit voor 10 minuten staan. Laat het daarna goed uitlekken.
Meng het gehakt met de wijn, de gemalen gember en wat zout en zet apart. Snijd de lente-ui, de knoflook en de jahe in dunne plakjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de aubergines voor 8 minuten totdat deze acht zijn. Schep de aubergines uit de pan en zet apart.
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak deze rul totdat het wit wordt. Schep dan uit de pan en zet apart.
Vervolgens 1 eetl olie toevoegen aan de pan en fruit de knoflook, de jahe, het witte deel van de lente-ui en de doubanjiang voor 2 minuten. Dan de aubergines, het vlees, de sojasaus, de suiker en de sesam olie toevoegen en meng goed.
Garneer het met het groene deel van de lente-ui en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 226 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41420581