Gulai Rebung Padang
curry van bamboescheuten uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr bamboescheuten
1 sereh/citroengras
1000 ml kokosmelk
2 cm laos
2 eetl olie
2 salam blaadjes
1 1/2 theel zout
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
3 kemiri noten
2 cm kunyit
1 theel peper
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bamboescheuten in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan het zout en en kokosmelk toe en breng aan de kook/ Dan de bamboescheuten toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur bayem jagung - spinaziesoep met jonge maïs
- Tumis Terung Telur - roerbak van aubergine en eitjes
- Terong Balado Cabai Hijau - gebakken aubergine met groene peper
- Tumi-Tumi Goreng
- Tumis Kangkung Tauco - gebakken kangkung met tauco
- Gule Nangka - Gestoofde nangka
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Kangkung Tumis Sambal Petai - pittige roerbak van kangkung met peteh
- Pangsit Goreng - gebakken en gevulde wonton
- Tumis Tempe Cabai Gendot - gesauteerde tempe met chilipeper
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...