Gulai Singkong
cassave in een pittige kokosbouillon
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr cassave bladeren / anders varentoppen of boerenkool :-)
3 salam blaadjes
3 jeruk prurut / kaffir lime blaadjes
2 sereh stengels (groene deel)
375 ml water
100 ml kokosmelk
2 eetl palmsuiker
2 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 rode rawits
6 teentjes knoflook
5 sjalotjes
6 kemiri noten
2 sereh stengels (witte deel)
3 cm jahe
2 cm laos
1/2 eetl ketumbar
2 cm kunyit
1 theel jinten
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de sereh voor 5 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook. Dan de singkong toevoegen en kook deze zacht. Vervolgens het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.