logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gulai Singkong
cassave in een pittige kokosbouillon

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr cassave bladeren / anders varentoppen of boerenkool :-)
3 salam blaadjes
3 jeruk prurut / kaffir lime blaadjes
2 sereh stengels (groene deel)
375 ml water
100 ml kokosmelk
2 eetl palmsuiker
2 theel zout
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 rode rawits
6 teentjes knoflook
5 sjalotjes
6 kemiri noten
2 sereh stengels (witte deel)
3 cm jahe
2 cm laos
1/2 eetl ketumbar
2 cm kunyit 
1 theel jinten
 
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de sereh voor 5 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook. Dan de singkong toevoegen en kook deze zacht. Vervolgens het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 142 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176617