zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Cumi - inktvis in een rode pittige en romige saus
- Sambal Petis
- Burung Puyuh Panggang - Geroosterde kwartel
- Babi sayuran
- Sup Ubi Bete-soep van taro met gerookte tonijn
- Bubur Bajem - rijstepap met spinazie en mais
- Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
- Ayam Bakar Kecap Taoco - gegrilde kecap kip
- Kepayang - Zoetzuur van kluwek
- Ayam Bakar Limau - geroosterde kip met citroen
Ati Ampela Tumis Kecap - gebakken kippenlevertjes in kecapsaus


Ati Ampela Tumis Kecap
gebakken kippenlevertjes in kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kippenlevers
3 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
6 petai/peteh bonen
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asamwater
olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lvers in 2 stukken. Snijd de petai in dunne reepjes en bak deze in olie totdat deze geelachtig worden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een grove pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de levers gaar. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu met de jeruk purut, de laos en de petai voor 4 minuten en voeg dit toe bij de levers. Voeg dan de kecap, het zout en de palmsuiker toe en meng goed en bak het geheel verder gaar. Dan het asamwater er door mengen en serveer.
gebakken kippenlevertjes in kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kippenlevers
3 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
6 petai/peteh bonen
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asamwater
olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lvers in 2 stukken. Snijd de petai in dunne reepjes en bak deze in olie totdat deze geelachtig worden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een grove pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de levers gaar. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu met de jeruk purut, de laos en de petai voor 4 minuten en voeg dit toe bij de levers. Voeg dan de kecap, het zout en de palmsuiker toe en meng goed en bak het geheel verder gaar. Dan het asamwater er door mengen en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.