kip met een lichte anijssmaak
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kip
1 venkel
2 eetl peterselie
2 eetl citroensap
200 ml water
2 eetl olie
Haluskan;
boemboe:
5 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel jinten (kurkuma)
1 serehstengel
1 rode lombok
2 rode uien
2 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het citroensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het water toe samen met de fijngesneden venkel en de kip. Laat het geheel zachtjes verder stoven totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
ingrediënten:
750 gr kip
1 venkel
2 eetl peterselie
2 eetl citroensap
200 ml water
2 eetl olie
Haluskan;
boemboe:
5 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel jinten (kurkuma)
1 serehstengel
1 rode lombok
2 rode uien
2 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het citroensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het water toe samen met de fijngesneden venkel en de kip. Laat het geheel zachtjes verder stoven totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.