zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Sambal Kuit
- Masman - rundvlees met pinda's in kokosmelk
- Jagung katemak - Pap van maïs, bonen met groenten
- Udang madu merica hitam - garnalen in een honing pepersaus
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Ayam Bakar Lumajang - geroosterde pittige kip
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Rendang daging suwir - droog gebakken vlees (grote hoeveelheid)
- Ikan Kuah Kuning - gebakken vis in gele saus uit de Molukken
Tom ka kai


Tom ka kai
Een lekker kipgerecht.
Een lekker kipgerecht.
ingrediënten
500 g kippebouten in stukjes gesneden
2 rode Lomboks (Spaanse pepers)
3 cm laos
5 sjalotten
2 serehstengels
vissaus
limoen
400 ml cocosmelk
Thaise koriander
1 zakje lobo tom ka saus
2 eetl arachideolie
bereiding
Fruit de fijngesneden sjalotten en de fijngesneden lomboks in 2 eetlepels arachideolie in een pan voor 5 minuten. Voeg dan de laos en de gekneusde sereh toe.
Voeg 500 g kippebouten toe. Bak deze mee voor 5 minuten. Voeg dan 1 liter water en het zakje tom ka saus toe en laat de soep een half uurtje trekken.Voeg dan het blik cocosmelk toe en naar smaak vissaus toe. Eventueel water toevoegen.
Serveer de soep met schijfjes limoen en gehakte koriander als garnering.
500 g kippebouten in stukjes gesneden
2 rode Lomboks (Spaanse pepers)
3 cm laos
5 sjalotten
2 serehstengels
vissaus
limoen
400 ml cocosmelk
Thaise koriander
1 zakje lobo tom ka saus
2 eetl arachideolie
bereiding
Fruit de fijngesneden sjalotten en de fijngesneden lomboks in 2 eetlepels arachideolie in een pan voor 5 minuten. Voeg dan de laos en de gekneusde sereh toe.
Voeg 500 g kippebouten toe. Bak deze mee voor 5 minuten. Voeg dan 1 liter water en het zakje tom ka saus toe en laat de soep een half uurtje trekken.Voeg dan het blik cocosmelk toe en naar smaak vissaus toe. Eventueel water toevoegen.
Serveer de soep met schijfjes limoen en gehakte koriander als garnering.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.