Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Ayam Asap - gekruide gerookte kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Asap
gekruide gerookte kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
2 eetl peper korrels
2 theel zout
1 lente-ui
30 gr jahe
3 steranijs
7 cm kaneel
7 eetl kecap asin
7 eetl palmsuiker
50 gr bloem
30 gr theel blaadjes
1 eetl sesam olie
1 eetl kippenolie
400 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lente-ui in stukken. Snijd de jahe in plakjes. Verhit een pan en rooster de peper. Wrijf of maal het daarna fijn. Meng dan het zout erdoor en rooster het nog een paar minuten. Wrijf dan de kip in met dit mengsel (binnen en buiten).
Verhit in een pan het water en voeg de lente-ui, de jahe, de steranijs, de kaneel en de kecap toe en meng goed. Voeg dan de kip toe en kook op laag vuur voor 15 minuten. Zet het vuur uit en dek de pan af en laat dit nog 30 minuten nagaren. Haal de kip uit de pan en laat het goed uitlekken.
Verhit in een pan de palmsuiker, de bloem en de thee blaadjes en plaats daarop een bumbu stoommandje met de kip. Als het begint te roken dan afdekken en 20 minuten laten staan. Bestrijk dan de kip met de olie en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41455583