Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
KokkieBlanda 5 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Write a comment
Ayam Asap - gekruide gerookte kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Asap
gekruide gerookte kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
2 eetl peper korrels
2 theel zout
1 lente-ui
30 gr jahe
3 steranijs
7 cm kaneel
7 eetl kecap asin
7 eetl palmsuiker
50 gr bloem
30 gr theel blaadjes
1 eetl sesam olie
1 eetl kippenolie
400 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lente-ui in stukken. Snijd de jahe in plakjes. Verhit een pan en rooster de peper. Wrijf of maal het daarna fijn. Meng dan het zout erdoor en rooster het nog een paar minuten. Wrijf dan de kip in met dit mengsel (binnen en buiten).
Verhit in een pan het water en voeg de lente-ui, de jahe, de steranijs, de kaneel en de kecap toe en meng goed. Voeg dan de kip toe en kook op laag vuur voor 15 minuten. Zet het vuur uit en dek de pan af en laat dit nog 30 minuten nagaren. Haal de kip uit de pan en laat het goed uitlekken.
Verhit in een pan de palmsuiker, de bloem en de thee blaadjes en plaats daarop een bumbu stoommandje met de kip. Als het begint te roken dan afdekken en 20 minuten laten staan. Bestrijk dan de kip met de olie en serveer.

Pin It
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 229 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41083935