Daging Kambing Petis
lamsvlees in een dikke kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl rijstmeel
4 eetl petis udang
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1700 ml water
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm kunyit
1 cm kencur
1 theel terasi/trasi
2 kemiri noten
1 eetl ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu en de jeruk purut en kook het vlees gaar. Meng dan de rijstmeel, de petis, de kecap en de palmsuiker erdoor en kook het zachtjes totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Khao Phat Prik - pittig gebakken rijst met vlees en garnalen
- Kaber Kebertu 2 - gevulde omeletten
- Pindang Kuning
- Pindang sapi - Friszure runderstoof
- Belut cabai hijau - gebakken paling in groene chilisaus
- Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
- Semur Tahu Kuah Udang - gebakken tahu met garnalen in donkere saus
- Ayam Panggang Saus Kei - gekruide geroosterde kip met saus
- Abon ayam bawang
- Base wangenan - Balinese basis boemboe
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...