zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Asinan
- Rendang Itik - rendang van eend
- Soto ayam udang - garnalen kippensoep
- Ayam Penyet - gebakken gekruide kip met sambal
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Babi Nanas - varkensvlees met ananas
- Ayam Mentega - kip in boter bereid
- Bawang Goreng - gebakken sjalotten
- Sop Ikan masak asam kuwah - vissoep voor 2 personen
Daging Kambing Petis - lamsvlees in een dikke kruidige saus


Daging Kambing Petis
lamsvlees in een dikke kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl rijstmeel
4 eetl petis udang
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1700 ml water
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm kunyit
1 cm kencur
1 theel terasi/trasi
2 kemiri noten
1 eetl ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu en de jeruk purut en kook het vlees gaar. Meng dan de rijstmeel, de petis, de kecap en de palmsuiker erdoor en kook het zachtjes totdat de saus is ingedikt. Serveer.
lamsvlees in een dikke kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl rijstmeel
4 eetl petis udang
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1700 ml water
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm kunyit
1 cm kencur
1 theel terasi/trasi
2 kemiri noten
1 eetl ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu en de jeruk purut en kook het vlees gaar. Meng dan de rijstmeel, de petis, de kecap en de palmsuiker erdoor en kook het zachtjes totdat de saus is ingedikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.