zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Orek Tempe Lokio - gebakken tempe met groenten
- Sayur Godog Ebi Pedas - gestoofde groenten in kruidige pittige saus
- Gobe Betawi - gestoofd rundvlees
- Dodol Garut - kleefrijst nagerecht
- Tom Yum Gong - pittig-zure soep met garnalen
- Koatum Gai - kippensoep met rijst
- Gohu Ikan (Maluku) - ceviche van tonijn
- Bundu Daging - gestoofd rundvlees
- Thaise mosselen
- Pa Lo Khai - kaneelsoep met ei (2pp)
Daging Kambing Rica-rica - lamsvlees in zoete pittige saus


Daging Kambing Rica-rica
lamsvlees in zoete pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lams- of geitenvlees
1 theel (palm)suiker
200 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
9 sjalotjes
4 cm jahe
1 tomaat
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en voeg de suiker toe en roer totdat de suiker karameliseerd. Dan de bumbu toevoegen en bak al roerend voor 5 minuten. Dan het vlees toevoegen en bak totdat van kleur verandert.
Voeg wat water toe en bak totdat het vleesvocht vrijkomt. Dan het overige water toevoegen en bak het geheel zachtjes gaar.
lamsvlees in zoete pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lams- of geitenvlees
1 theel (palm)suiker
200 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
9 sjalotjes
4 cm jahe
1 tomaat
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en voeg de suiker toe en roer totdat de suiker karameliseerd. Dan de bumbu toevoegen en bak al roerend voor 5 minuten. Dan het vlees toevoegen en bak totdat van kleur verandert.
Voeg wat water toe en bak totdat het vleesvocht vrijkomt. Dan het overige water toevoegen en bak het geheel zachtjes gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.